• DOLAR 32.426
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2324.925
  • ...
Yeni doğan yoğun bakım ünitesi ve diyabet okulu açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri bünyesinde yeni doğan yoğun bakım ünitesi ve diyabet okulunun açılışı gerçekleştirildi.

16 bakım ünitesinin bulunduğu yeni doğan yoğun bakım ünitesinde hekimler, annelerin sütleriyle bebekleri besliyorlar. Anneler, buradaki odalarda dinlenerek, bebekleriyle yakından ilgilenme fırsatı buluyorlar.

Diyabet okulunda hekim ve diyetisyenler tarafından şeker hastalarına eğitim veriliyor. Zorunlu eğitimlerini tamamlayan hastalara, hastane yönetimince diploma verilecek.

DÜ Rektörü Prof. Dr. Talip Gül ile DÜ Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu, yeni açılan ünite ve diyabet okulunu gezdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gül, yeni doğan yoğun bakım ünitesini hizmete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Gül, "Bu ünitemizde 16 tane yeni doğan yeni bakım ünitesi mevcuttur. Hem anne dostu hem bebek dostu hastanesi olmamız hasebiyle bu hizmetin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bununla birlikte bebeklerimiz buralarda yatarken, tedavi görürken anneleri de gayet güzel, lüks mekân, yatak ve odalarda dinlenip, bebeklerine hizmet veriyorlar. Hekim arkadaşlarımız, annelerin sütleriyle bebekleri besliyorlar. Bu da tedavinin başarı şansını olumlu bir şekilde etkiliyor." dedi.

DÜ Tıp Fakültesi Hastaneleri Endokrinoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Kemal Tuzcu ise "Bu bir okul aslında. Hastalar buradaki hekimlerden, diyetisyenlerden eğitim alacaklar. Bir program yapacağız. Normal okullardaki gibi bazı dersleri almaları zorunlu olacak. Zorunlu dersleri aldıktan sonra da ders kayıtları tamamlanınca onlara diploma vereceğiz. Böylelikle diyabet için önemli olan eğitimi uygulamış olacağız. Mutlaka her hastanın eğitim almasını sağlamaya çalışacağız." ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman, Muhammed Said Aksoy - İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir