• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Tanzanya`da eğitim-öğretim sezonu kapanış töreni yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti'nin Zanzibar Adası'ndaki 15 Temmuz Şehitler Külliyesi Hacı Ayşe Var Koleji, düzenlenen geniş katılımlı bir program ile 2018 eğitim sezonunu tamamladı.

Programa, Türkiye Cumhuriyeti Tanzanya Büyükelçisi Ali Davutoğlu, Zanzibar Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mmanga Mjengo Mjawiri, okulun bulunduğu Village Magreb ilçesinin Kaymakamı Mashavu Sukua, Tanzanya Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ve öğrenci velileri katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Tanzanya Büyükelçisi Ali Davutoğlu törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Tanzanya halkına olan desteklerinin eğitim başta olmak üzere tüm alanlarda devam edeceğini söyledi.

Türkiye Maarif Vakfı'nın çalışmalarına vurgu yapan Büyükelçi Davutoğlu, "Bütün öğrencileri ve eğitimcilerini tebrik ediyorum. Herkesin gözleri gülüyor, herkes mutlu. Türkiye Maarif Vakfı, Tanzanya eğitim sistemine büyük katkı sağlıyor. Kendilerini bu ülkenin eğitimine adamış bütün öğretmenleri ve idarecileri tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

Zanzibar Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mmanga Mjengo Mjawiri da yaptığı konuşmada Türkiye Maarif Vakfı'na ve Türkiye Cumhuriyeti'ne teşekkür ederek yaptıkları katkılardan dolayı minnettar olduklarını ifade etti.

15 Temmuz Şehitler Külliyesi Hacı Ayşe Var Koleji Okul Müdürü Hamza Yılmaz da yaptığı konuşmada öğrenci velilerine ve öğrencilere teşekkür ederek, eğitim yılını değerlendirdi. Hacı Ayşe Var Koleji olarak Zanzibar'da yapacak çok işlerinin olduğuna dikkat çeken Yılmaz, Zanzibar'da eğitime katkı sağlamak için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

Karnelerin ve başarı belgelerinin dağıtıldığı programda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. (İLKHA) 


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir