• DOLAR 32.518
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2425.904
  • ...
VİCDANSIZLAR!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

Edirne'nin Meriç ilçesine bağlı iki köyünde, Yunan polisinin kıyafetlerini alarak geri gönderdiği öne sürülen 3 mültecinin cansız bedenine ulaşıldı. Yapılan ilk incelemede mültecilerin soğuk hava nedeniyle donarak öldüğü belirlendi. Edirne'nin Meriç ilçesinde, Hudut Kartalları ve Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan denetimlerde, bir kısmı Yunanistan polisince yakalanarak paraları ile cep telefonları alındıktan sonra Türkiye'ye geri gönderildikleri öne sürülen 5 günde 713 mülteci yakalandı. Çoğunluğu Afganistan ve Suriyeli olan mülteciler işlemlerinin ardından Edirne Göç İdaresi'ne teslim edildi. Yunanistan sınırındaki Meriç Akçadam köyü ve Adasarhanlı köylerinde ise birer gün arayla 3 erkek cesedi bulundu. Akçadam köyü ova mevkiinde Cumartesi günü suni göletin kenarında bulunan cesedin, 35 yaşındaki Afganistanlı bir mülteciye ait olduğu belirlendi. Uzunköprü Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında ilk yapılan incelemede mültecinin sıfırın altına inen soğuk havada donarak hayatını kaybettiği belirlendi. Savcılık incelemesinin ardından mültecinin cesedi otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

ADASARHANLI KÖYÜ'NDE 2 CESET BULUNDU

Yunanistan sınırındaki Meriç ilçesine bağlı Adasarhanlı köyünde de birer gün arayla iki erkek cesedi daha bulundu. Meriç Nehri yakınlarında bulunan 2 cesedin de Yunanistan'a yasa dışı yollardan giden ve 'geri itme' yöntemiyle Türkiye'ye gönderilen mülteciler olduğu tespit edildi. Savcılık incelemesinin ardından biri 5 saat, diğeri 2 gün önce öldüğü belirlenen erkek cesetleri Meriç Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Yapılan incelemede birinin 25, diğerinin ise 35 yaşlarında olduğu ve soğuk hava nedeniyle donarak öldükleri tespit edildi. 3 mültecinin cansız bedenleri, kesin ölüm nedenlerinin belirlenmesi için ve kimlik tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

80 MÜLTECİNİN KIYAFETLERİNİ SOYUP MERİÇ NEHRİNE ATMIŞTILAR

Yunanistan`a geçmeye çalışan aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 80 Pakistan uyruklu mülteci, Meriç Nehri`nde kâbusu yaşadı. Yunan askerlerinin sınır hattında ‘geri itme` olarak adlandırılan deport etme olayında Pakistanlılar çırılçıplak soyularak, Meriç Nehri`ne atıldı. Yunan askerleri tarafından yakalanan Pakistanlılar, yine iddiaya göre 2 gün boyunca aç ve susuz bırakıldı.

ÇIRILÇIPLAK SOYUP NEHRE ATTILAR

Yunan askerleri tarafından çırılçıplak soyunan ve üzerlerindeki tüm kimlik ve cüzdanları alınan Pakistan uyruklu mülteciler, Meriç Nehri`nde kâbusu yaşadı. İddiaya göre, Yunan askerleri tarafından önce aç ve susuz bırakılan sonra da darp edilen aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu mülteci grubu, iç çamaşırlarına kadar soyularak, Meriç Nehri`ne atıldı.

MERİÇ NEHRİ`Nİ YÜZEREK GEÇTİLER

Yunanistan`a yasa dışı yollarla geçen yaklaşık 80 kişilik grup, Yunan askerleri tarafından Meriç Nehri`ne geri atıldı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu mülteci grubun bir kısmı Yunan askerleri tarafından botlarla bir kısmı da yüzmeye mecbur bırakılarak, Türkiye`ye geri itildi. Pakistan uyruklu mültecilerin iddiasına göre gece yaşanan olayda Meriç Nehri`nde boğulan kişilerin de olabileceği iddia edildi. Edirne`de ihbar üzerine olay yerine sevk edilen polis ekipleri tarafından alınan mülteci grubu içerisinde yer alan 30 kişi gözaltına alınarak, Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi`ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi.

ÇUVALLARI KIYAFET YAPTILAR

Yunan askerleri tarafından darp edilen ve Meriç Nehri`ne atıldıklarını iddia eden Pakistanlı göçmenler, kıyafetlerini ve tüm eşyalarını aldıklarını söyledi. Çırılçıplak soyularak nehre atılan mülteci grubu, çevrede buldukları çuval ve poşetleri kıyafet olarak kullandılar.

YUNANİSTAN`IN BU KONUDA DOSYASI KABARIK

Mültecilerin parasına el koyup elbiselerini de soyarak sınır dışı eden Yunanistan`ın vicdansızlıkta dosyası epey kabarık. Yunanistan geçtiğimiz aylarda denizden sınırı geçmeye çalışan mültecilerin botlarını batırdığı hadiseler henüz unutulmadı. Yunan adalarına geçmeye çalışan mültecileri taşıyan şişme botun Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince patlatıldığı ve mültecilerin ölüme terk edildiği görüntülenmişti. Türkiyeli balıkçılar tarafından amatör kamerayla çekilen görüntülerde, Karaburun açıklarında içinde kadın ve çocukların da olduğu 50'nin üzerinde göçmeni taşıyan şişme bot, Yunan Sahil Güvenliğine ait bir teknenin müdahalesine uğramıştı. Bota yaklaşan Yunan Sahil Güvenlik ekipleri, ellerindeki delici aletle botu patlatarak, olay yerinden uzaklaşmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir