• DOLAR 32.521
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2419.836
  • ...
"Engellilere pozitif ayrımcılık sağlanmalıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin ve beraberindeki heyet, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" münasebetiyle Batman'da faaliyette bulunan Batman Kent Konseyi Engelliler Meclisi Platformunu ziyaret etti.

Davut Şahin ve beraberindeki heyeti, Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Abdullah Gezici ve dernek üyeleri karşıladı.

HÜDA PAR'ın ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getiren Gezici, HÜDA PAR dışında hiçbir partinin kendilerini hatırlayıp ziyaret etmediğini ifade ederek, duyarlılıklarında ötürü HÜDA PAR'ı takdir etti.

Engellilerin istihdam konusu, engellilerin maaşları, yaşadıkları sorun ve sıkıntılar gibi birçok konunun ele alındığı ziyarette konuşan HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, engellilerin sadece bir gün değil her gün hatırlanıp insanca bir yaşam sürdürebilmeleri için engellilere yönelik adımların atılması gerektiğini belirtti.

Yetkililerin kendilerini engelli vatandaşların yerine koyup ona göre hareket etmeleri gerektiğini vurgulayan Şahin, ancak bu şekilde engellilere yönelik adil bir hizmet anlayışının sağlanabileceğini kaydetti. Engellilere pozitif ayrımcılığın sağlanması gerektiğini belirten Şahin, hayat standartlarının iyileştirilmesi noktasında engellilere farklı imkânların oluşturulması gerektiğini aktardı.

"Onlar el üstünde tutulması gereken bir parçamızdırlar"

Burada yapılan konuşmaların ardından basına açıklamalarda bulunan Şahin, "Dünya Engelliler Günü münasebetiyle engelli dernek başkanlarımızı ziyaret edip kardeşlerimizle hasbihal ettik. Burada onların durumlarını, ihtiyaçlarını sorduk. Kendilerinden dinlediğimiz sorunları not ettik ve inşallah bu sorunları ilgili kurumların nezdinde dile getirip takipçisi olacağız." dedi.

Engellilerin toplumun bir parçası olduğuna işaret eden Şahin, "Belki de onları el üstünde tutmamız gereken bir parçamızdırlar. Bunlara pozitif ayrımcılık yapılması noktasında yetkililer çok daha duyarlı olması lazım. Bu kardeşlerimiz toplum içerisinde nasıl daha rahat hareket edebilecekse, yaşamlarını nasıl rahat sürdürebileceklerse bu imkânları ve ortamları onlara sağlamamız lazım. Gerek istihdam gerekse de diğer şahsi ihtiyaçları konusunda siyasilere, yetkililere düşen ne varsa bunu mutlaka fazlasıyla yapmaları gerekir. Sadece bir gün ile değil, özellikle yetkililerin, siyasilerin daha sık bu kardeşlerimizle bir araya gelip sıkıntılarını, sorunlarını kendilerinden dinlemeleri gerekir." diye konuştu.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir