• DOLAR 32.586
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2512.717
  • ...
 "İnsanlık Hazreti Muhammed`in adaletine dönmek zorunda"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Üniversitesi İslami Araştırmalar Topluluğu ile İdeal Gençlik Topluluğu'nun organize ettiği "Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)" temalı Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi.

Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADÜL ULEMA) Yönetim Kurulu Üyesi Molla Ali Altun, konuşmacı olarak katıldığı etkinlik, saat 14.00'de Batman Üniversitesi Merkez Kampüsünde yapıldı.

Etkinlik İslami İlimler öğrencisi Ramazan Aslan tarafından okunan Kur'an-ı Kerim ile başladı. Ardından selamlama konuşmasını Batman Üniversite öğrencilerinden Murat Özgenç, tarafından yapıldı.

Sinevizyon gösterimin ardından Üniversite öğrencilerinden Ebubekir Basut tarafından Mevlid-i Şerif okundu. İlahi ses sanatçıları Ömer Güneş ile Abdullah Olam tarafından Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) üzerine bestelenen ezgi ve ilahileri seslendirdiler.

Seslendirilen ilahi ve ezgiler sonrası günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan İTTİHADÜL ULEMA Yönetim Kurulu Üyesi Molla Ali Altun, Sevgili Peygamberimizin adaletinin uygulanmadığı bir dünyanı insanlık için kesinlikle selamet gemisi olmadığını söyledi.

"Er veya geç insanlık Peygamber Efendimizin adaletine dönmek zorundadır"

Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) yüce ahlakını ve onun insanlığa hediye ettiği adaletini her şeyden daha çok öğrenmemiz gerektiğini vurgulayan Altun, "O'nu bilmek, O'nu yaşatmak ve yaşatmaya çalışmak en büyük görevimizdir. Maalesef şu anda dünya bütün kıtalarıyla adalete susamış bir durumdadır. Adaletsizliğin faturasını her gün binlerce mazlumun kanıyla, canıyla ve geleceğiyle ödenmektedir. O yüzden er veya geç insanlık Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) adaletine dönmek zorundadır ve dönmeye muhtaçtır. Biz Müslümanlar olarak O'nu çok anlatmalıyız. O'nu çok okumalıyız ve O'nun getirdiği kriterleri insanlara insanlığa bir şekilde ulaştırmanın gayreti ve hizmeti içerisinde olmak mecburiyetindeyiz. Çünkü zalimler mazlumların canlarını incitiyorlar. Mazlumların feryatları gökleri inletiyor. Öyle ki artık gönüller, vicdanlar ve kulaklar sağır olmuş. Mazlumun sesi olabilmek için adaleti öncelikli işlerimiz arasına koymak zorundayız. Çünkü zülüm herkes için tahribattır, yıkımdır ve vebaldir." dedi.  

"İdareciler eğer adaleti tesis edeceklerse Sevgili Peygamberimizin mektebinden geçmek mecburiyetindedirler"

Peygamber Efendimizin hayatının tümü adalet üzerinde inşa edildiğini belirten Altun, "O'nun hayatının tümü adalet üzerinde bina edilmiştir. Adalet denilince Sevgili Peygamberimiz, Sevgili Peygamberimiz denilince akla adalet geliyor. İşte böyle bir peygamberi anmak hakikaten anlamaya çalışmak çok mühim ve önemli bir meseledir. Sevgili Peygamberimiz düşmanlarını kazanmaya güç kullanarak ve baskı kurarak değil adaletle, merhametle, şefkatle ve af ederek kazanmaya onların gönüllerine girmeye ve Allah'ın kulları için takdir ettiği ve onlar için makul olan bir hayat çerçevesi sunmak için onlarla bu şekilde yaşamıştı. İdareciler eğer adaleti tesis etmek için yola koyulacaklarsa Sevgili Peygamberimizin mektebinden geçmek mecburiyetindedirler. Aksi takdirde bu adaletsizlikler son bulmayacak ve her gün mazlumların canı daha da çok yanmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

"İnsanlık Peygamberin getirdiği adalete muhtaçtır"

İnsanlık Peygamber Efendimizin getirmiş olduğu adalete muhtaç olduğunun altını çizen Altun, şunları aktardı:

"Sevgili Peygamberimizin hayatında belki adaletin en çok ön plana çıktığı hadiselerden bir tanesi de Sevgili Peygamberimiz adalet söz konusu olunca kendi nefsinden de kendi ehlinden de vazgeçecek kadar adildi. Şu anda insanlık Peygamberin getirdiği adalete muhtaçtır. Başka çıkar yolu yok. Feryatları dindirmenin ve gözyaşlarının sinmesinin tek bir reçetesi var o da Muhammed-ül Emin'in sünnetine müracaat etmektir. Sevgili Peygamberimiz sadece adaleti uygulamadı ve uygulatmadı. Bir mektep gibi adalet erleri yetiştirdi. Bütün sahabeler aslında birer adalet mimarıydılar. O mektepten mezun olmuştular. Adalet çok incedir. İnce bir terazidir bazen his edilmez ve bazen görünmez ama adalet öyle bir terazidir ki insanın vicdanıyla alakalı bir durumdur. Sevgili Peygamberimiz kendi ashabına bu dersi vermiş."

"Kendimizi ahlaken adaletten tedavi etmek zorundayız"

İnsanlığın ahlaki bir çöküntü yaşadıklarını dile getiren Altun, "Artık toplum, fert, aile, akraba hakkı ve komşuluk olarak bizler ahlaki bir çöküntü yaşıyoruz maalesef ahlaki çöküntünün haddi ve sınırı artık tahmin edilemeyecek kadar büyük yerlere ulaştı. O yüzden kendimizi ahlaken adaletten tedavi etmek zorundayız. Aksi takdirde bu dünya bizim için bir zindana dönüşecektir. Sevgili Peygamberimizin adaletinin uygulanmadığı bir dünya insanlık için kesinlikle selamet gemisi değildir. Emniyetli bir yer değildir olamaz. O yüzden bizler Sevgili Peygamberimizi gerçekten tanımaya ve hakikaten O'na yakışır bir ümmet olmaya O'nun getirdiği değerleri paylaşmaya ve O'nun çizdiği istikamete işlerimizi dizayn etmeye çalışmalıyız." şeklinde konuştu.  

Konuşmasının ardından Altun yaptığı dua ile program son buldu. (Mehmet Sait Çelik -İLKHA) 




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir