• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

Gaziantep'te 12 Aralık Çarşamba günü Ortadoğu Fuar Merkezi'nde kapılarını ziyaretçilerine açacak olan "28'inci Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Yaz Fuarı (GAPSHOES)" ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, kentte fuarcılığın gelişmesine katkı sağlamanın haklı gururunu yaşadıklarını belirtti.

Gelişen dünya ekonomisinde çok fazla üretim yapmanın yanında katma değerli ve yenilikçi anlayışla üretim yapmanın şart olduğunu dile getiren Ünverdi, "Katma değerli yüksek teknolojili ürün üreten firmalar, şehirler ve ülkelerin ihracat birim fiyatları daha yüksek olmaktadır. Özellikle dünya çapında bilinen markalı üretim yapmamız hem şirketlerin birim üretimden kazancını artıracak hem kentimiz ve ülkemiz ekonomisinin de büyümesine katkı sağlayacak." dedi.

"Ayakkabı sektörü, Gaziantep'in önemli üretim ve istihdam alanlarının başında geliyor"

Türkiye'nin ekonomisinin gelişmiş ilk 10 ülke arasında yer almasının yenilikçi, katma değerli üretimle mümkün olduğuna dikkat çeken Ünverdi, şunları söyledi:

"Bunu sağlamanın yolu Ar-Ge veya inovasyonla elde edilebilirken, ilerletmenin yolu ise başta sanayi olmak üzere her alanda verimliliği ve üretkenliği devamlı kılmakla mümkün olabilir. Ben bu anlayışla çalışmalar yapan ve projeler üreten Gaziantep Sanayi Odası olarak sanayicilerimizin de katma değeri yüksek ürünler geliştirmelerine ve sektörel fuarlarla tanıtım yapmalarına destek sağladık, sağlamaya devam edeceğiz. Ayakkabı ve yan sanayi sektörü, Gaziantep'in önemli üretim ve istihdam alanlarının başında geliyor. Bu güzide sektörümüzün yurt dışına açılmasını sağlamak amacıyla düzenlediğimiz bu 'Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Yaz Fuarı (GAPSHOES)' bu zamana kadar önemli bir mesafe almamızı sağladı."

GAPSHOES fuarının yaz ve kış olmak üzere yılda iki kez düzenlendiğini ve bu fuarı daha ileri noktalara taşımak istediklerini belirten Ünverdi, "Bu hedefle sektör temsilcilerimizle bir araya geliyor ve yeni fikirler üretiyoruz. Türkiye'nin ülke genelinde en önemli fuarı GAPSHOES'ın 28'incisini düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Gaziantep Sanayi Odası olarak Gaziantep'te fuarcılığın gelişmesine de katkı sağlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bize bu konuda destek veren herkese teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

"Ortadoğu'nun en büyük ayakkabı fuarı GAPSHOES ihracata katkı sağlıyor"

Akort Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Akkaya da şehrin en büyük organizasyonlarından biri olan GAPSHOES fuarının ihracata katkı sağladığını belirtti.

Akkaya, "GAPSHOES fuarına, Türkiye toplam ayakkabı, terlik üretiminde büyük pay sahibi ve merkez konumunda olan Gaziantepli ayakkabı ve terlik üreticilerinin yanı sıra İstanbul, Bursa, İzmir, Samsun, Kahramanmaraş, Konya, Denizli, Ankara, Hatay, Isparta, Adana, Çorum ve Şanlıurfa ile yine İran, Irak, Kazakistan, Suriye ve Çin' den şirketler de katılıyor. Sektörünün en önemli ve etkili fuarları arasında yer alan ve başta Ortadoğu ülkelerinden olmak üzere, Avrupa, Rusya ve Türki Cumhuriyetlerinden çok sayıda profesyonel ilgilinin takip ettiği fuar, 12 Aralık'ta gerçekleştirilecek." dedi.

Akkaya, başta Gaziantep olmak üzere birçok ilden çok sayıda firmanın yeni tasarımlarını ve ürünlerini sergileyeceği fuarın 2019 yaz modasına damgasını vuracağını belirterek, bu fuara hem toptan bazda müşteri portföyünü genişletmeyi hem de prestijini ve marka gücünü arttırmayı hedefleyen toplamda 250 civarında şirketin katılacağını ve yine fuar kentin ekonomisine de canlılık getireceğini kaydetti.

Fuar hakkında

"28'inci Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Yaz Fuarı (GAPSHOES), önümüzdeki hafta 12 Aralık Çarşamba günü Ortadoğu Fuar Merkezi'nde saat 10.00'da kapılarını ziyaretçilerine açacak.

Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Kunduracılar Odası, Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) desteğiyle, Akort Fuarcılık tarafından düzenlenen GAPSHOES Fuarı'nda 250 firma ile 750 marka ürünlerini sergileyecek.

Toplam 30 bin metrekare alanda gerçekleştirilecek fuarın resmi açılış töreni protokolün katılımıyla saat 14.00'de gerçekleştirilecek.

Fuar 4 gün boyunca saat 1.00 ile 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)