• DOLAR 32.573
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2425.742
  • ...
Araçlarına çalıntı plaka takarak hırsızlık yapan 4 kişi tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde araçlarına çalıntı plaka takarak, bankadan para çektikten sonra takip ettikleri 4 kişinin otomobilinden hırsızlık yapan 4 şüpheli, evlerine düzenlenen operasyonla yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, tutuklanarak cezaevine konuldu.

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Şehitkamil ilçesi Gazikent Mahallesinde bulunan Şehit Serdar Şakir Caddesi üzerinde bankadan para çeken bir vatandaşı takip ederek aracından toplam 170 bin lirasını çalan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Yapılan çalışma kapsamında hırsızlığın yaşandığı caddede çevredeki güvenlik ve MOBESE kameraları incelenmeye alındı. Güvenlik kamerası incelemelerinde, bankadan para çektikten sonra araçlarıyla yola çıkan kişilerin takip edildiği belirlendi.

Bankadan para çeken kişileri takip eden şüphelilerin kullandığı araçlarda takılı olan plakaların çalıntı olduğu ortaya çıktı. Polisin uzun incelemesinin ardından çalıntı plakalar taktıkları araçlarıyla bankadan çıkan kişileri takip ederek hırsızlık yapan kişilerin A.B, D.G, A.Ç ve C.B olduğu belirlendi.

Şüpheliler evlerine düzenlenen operasyon ile yakalanarak gözaltına alındı. Evlerinde yapılan aramada ise 2 tüfek, bir kurusıkıdan çevirme tabanca, bir kurusıkı tabanca ile çalınan paraların bir miktarı ele geçirildi.

Yapılan incelemede şüphelilerin daha öncede farklı çalıntı plakaları araçlarına takarak 3 ayrı hırsızlık olayını daha gerçekleştirdikleri tespit edildi. Şüphelilerin olaylarda kullandıkları çalıntı plaka takılı olan araçlarına da el konuldu.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4 şüpheli, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir