• DOLAR 32.365
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2323.403
  • ...
"Rutinin sürgit devam ettiği yerde idarecilerin varlığı tartışılır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, ilçe ziyaretleri kapsamında Genç İlçesinde kurum amirleri ve mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya geldi.

Vali Ekinci, Genç Kaymakamı H. Hüseyin Vural, Genç Belediye Başkanı M. Hadi Topraktan ve ilçe protokolü tarafından Kaymakamlık hizmet binası önünde karşılandı.

Daha sonra kurum müdürleri ile birlikte kaymakamlığa geçen Vali Ekinci, Genç Kaymakamı H. Hüseyin Vural'dan ilçe hakkında brifing aldı.

Genç Kaymakamı Vural'ın ardından kurum amirlerine seslenen Vali Ekinci, vatandaşlarla teması sıklaştıracak ve onların hayatlarını kolaylaştıracak projeler üreteceklerini söyledi.

"Rutinin sürgit devam ettiği yerde idarecilerin varlığı tartışılır"

Rutini devam ettirmenin maharet olmadığını ifade eden Vali Ekinci, "İdarecilikteki esas maharet, var olanın üzerine sizin ne koyduğunuzdur. Sizi değerli ve anlamlı kılacak olan, rutinin dışında gördüğünüz konular ve çözmek için geliştirdiğiniz projelerdir. Rutinin sürgit devam ettiği yerde idarecilerin varlığı tartışılır. Dolayısıyla idarecilerimizden istediğimiz özellikle insanımızın hayatını kolaylaştıracak projeler üretmektir. Türkiye'nin farklı yerlerinde güzel projeler ile gündeme gelen örnekler var. Bunları incelemek ve farklı bakış açıları ile dokunulmamış alanlarda yeni sözler söylemek, yeni uygulamalar geliştirmek durumundayız." dedi.

"Milletimize en iyi, en kaliteli hizmeti en hızlı şekilde üretmek dışında bir seçeneğimiz yoktur." diyen Vali Ekinci, şunları söyledi: "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bizlere daima vatandaş odaklı olmayı ve durmaksızın yeni hizmetler ile hayatın akışını güzelleştirmeyi gösteriyor. Bunu içselleştiremeyenin varlığı sorgulanır. İcraatımızla, gerçekleştirdiğimiz işler ile bu ülkenin kaybettiklerini yeniden kazanacağız inşallah. Vatandaş memnuniyetini esas alan sonuç odaklı çalışmalar temel prensibimiz olacaktır. Çalışmalarınızda başarılar dilerim."

Vali Ekinci, Genç Belediyesinin ziyareti ardından, Belediye Kültür Merkezine geçerek, mahalle ve köy muhtarları ile buluştu.

Burada muhtarlara hitaben konuşan Vali Ekinci,  "İnşallah sizlerle sık sık bir araya geleceğiz. Toplantılarımız çözüm ve sonuç odaklı olacaktır. Yaklaşık bir aydır ilimize hizmet etmeye gayret ediyoruz. Bingöllü kardeşlerimizle bir gönül köprüsü kurarak, el birliği ve güç birliği yaparak hizmetler üretmeyi hedefliyoruz. Allah, siz değerli kardeşlerimizle muhabbetimizi arttırsın. Rutin aralıklarla ilçelerimizi ziyaret edeceğiz. Sizlerle bir araya geleceğiz. Problemleri birinci ağızdan alacağız ve varsa çözüm önerilerinizi dinleyeceğiz. Bizler de bunları kayıt altına alarak kurumlarımızla görüşecek ve takip edeceğiz. Bir sonraki toplantıda da durum değerlendirmesi yapacağız. Hangi problemde ne mesafe aldık bunun hesabını vereceğiz, izahını yapacağız." ifadelerini kullandı.

"Çalışma sistemimizde randevu usulü yoktur"

Vali Ekinci, "Çalışma sistemimizde randevu usulü yoktur. İstediğiniz zaman kapımızı çalabilir, sorunları paylaşabilirsiniz. Yaptığımız işlerde sonuç odaklı olacağız, verimliliği esas alacağız, süreyi de olabildiğince kısaltacağız. Vatandaşa hizmeti çok daha hızlı bir şekilde götürme gayreti içinde olacağız.  Bu yaklaşımımızın alana yansıması da inşallah sizler eliyle olacaktır. Problemlerimizi çözmek için aracı kullanmaktan uzak duralım. Çünkü bizim varlık sebebimiz Bingöl halkına hizmettir. İdareciler olarak devletten aldığımız maaş karşılığında halkımıza hizmet sunmak durumundayız. El ele vererek bu davranışı aşalım istiyoruz. Sizlerden istediğimiz bizlerle doğrudan muhatap olmanızdır. Eleştirmekten korkmayın. İyiliklerimiz yerine eksik ve yanlışlarımızı konuşun. Bizim kültürümüzde devlete saygı vardır ama saygı ve nezaket çerçevesinde eleştirmek de saygısızlık değildir. Hepimizin yegane amacı bu millete hizmet etmektir. Millete hizmet etme yolunda kaprisli ve kompleksli kişiler karşılarında bizi bulacaktır." şeklinde konuştu.

Program muhtarların köy ve mahalleleri ile ilgili sorun, talep ve çözüm önerilerini ifade etmeleri ile sona erdi. (Nihat Kanat-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir