• DOLAR 32.523
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2496.419
  • ...
Yine bir sınav, yine bir hata!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nas, "Öğrencilerimizle ilgili herhangi bir mağduriyet yaşanmamıştır" dedi.

Alınan bilgilere göre, 100. Yıl İlköğretim Okulu`nda yapılan sınava 220 öğrenci katıldı. Sabah saat 10.00`da başlayan sınav öncesi sınıflarındaki yerlerini alan öğrencilere, soru kitapçıkları dağıtıldı. Bu sırada 100 sorunun bulunduğu kitapçıktaki soruların 6`ncı sınıf değil, lise 9. sınıf soruları olduğu anlaşıldı.

Bunun üzerine öğrenciler sınıfta bekletilerek, durum yetkililere bildirildi. Daha sonra başka okullardaki 6`ncı sınıf soru kitapçıkları bu okula getirilerek sınava başlanabildi. Yaklaşık bir saat gecikmeli olarak başlayan sınav için bekleyen öğrencilere kek, meyve suyu ve süt dağıtıldı. Öğrenci velileri de okulun kapısı önünde merak içerisinde çocuklarının sınavlarını bitirmesini beklerken, 120 dakikanın ardından sınavı bitiren öğrenciler ailelerine geldiler.
Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nas da okula gelerek gelişmeler hakkında bilgiler aldı. Gazetecilerin konuya ilişkin sorularını cevaplandıran Nas, sabah saatlerinde sınav komisyonu üyelerinin yaptığı çalışmalarda bir kısım soru kitapçıklarının eksik olduğunu tespit ettiklerini ifade etti. Nas, şöyle konuştu:

"Bu tespitle birlikte 6. sınıflarda sınava giren diğer okullardaki yedek kitapçıklardan hemen okulumuza kitapçık getirildi ve bu şekilde sınavımız öğrencilerle ilgili olarak 120 dakika olan sınav 120 dakika olarak öğrencilerimize uygulanmış ve şu anda sizlerde görüyorsunuz öğrencilerimiz sınavlarını bitirip çıkmaya başladılar. Öğrencilerimizle ilgili herhangi bir mağduriyet söz konusu olmamıştır. Vatandaşlarımızla ilgili de gerekli tedbirleri alarak öğrencilerimizde herhangi bir sıkıntıya düşmeden sınavlarımız sağ salim şekilde yapılmıştır. Öğrencilerimizle ilgili herhangi bir mağduriyet söz konusu olmamıştır."

Gerekli tedbirleri aldıklarını öne süren Nas, öğrencilerin psikolojilerinin nasıl olduğu yönündeki bir soruya ise, "Bu gün Türkiye genelinde 6. sınıf öğrencileri 120 dakika süre içerisinde sınava girmektedirler. Bizim ilimizde de diğer okullarda olduğu gibi bu okulumuzda da öğrencilerimiz sınavlarını 120 dakika içerisinde bitirmişlerdir. Bunlarla ilgili olarak gerekli açıklamayı psikolojik uzman arkadaşlarımız yapıyorlar. öğrencilerimizle ilgili biz bekledikleri süre içerisinde gerekli tedbirleri aldık. Özellikle öğrenciler içerisinde sabah kahvaltı yapmamış olanlar olabilir düşüncesiyle kendilerine meyve suyu kek süt ve benzer şekilde dağıtımlarda bulunduk. Bu şekilde öğrencilerimiz beklerken, arkadaşlarıyla beraber öğretmenleriyle beraber gerekli tedbirleri almak suretiyle herhangi bir mağduriyet söz konusu olmamıştır" cevabını verdi.

Sınavda öğrencilere seviyelerinin üzerinde sorular yöneltildiğinin hatırlatılması üzerine ise Nas, "Burada söylemek istediğimiz olay şudur. Öğrencilerimize gelecek olan kitapçıkların bir kısmı sınıf seviyesinde gelmemiştir. Bakanlığımızla da gerekli görüşmeleri yapmak suretiyle diğer okullardaki 6. sınıf kitapçıkları okulumuza getirilmek suretiyle eksiklik telafi edilmiştir" ifadelerini kullandı.

Bir saat gecikmeli olarak başlayan sınavda, soru kitapçıklarının değiştirilmesinin ardından sınavlarını tamamlayan öğrenciler okuldan ayrıldılar. Bu arada fenalık geçiren bazı ailelere ise sağlık ekipleri müdahale etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir