• DOLAR 32.371
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Kozluk Devlet Hastanesi `anne dostu` hastanesi oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hastalara geniş bir hizmet imkânı sağlayan Batman'ın Kozluk İlçe Devlet Hastanesi, 'Anne Dostu Hastane' unvanıyla Türkiye genelinde bu unvanı hak eden 47 hastane arasına girdi.

Kozluk İlçe Devlet Hastanesini ziyaret edip hastalarla yakından ilgilenen Batman İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Osman Sünger, Kozluk Devlet Hastanesinin Türkiye genelinde 47 'Anne Dostu Hastane' arasında bulunduğunu söyledi.

Sünger, "Anne Dostu Hastane; gebelik öncesi, doğum süreci ve gebelik sonrasında annenin kaliteli ve güvenilir sağlık hizmeti almasını sağlayan tüm sağlık, eğitim, danışmanlık ve otelcilik hizmetlerini kapsayan geniş bir hizmet sunumudur. Bu kapsamda Kozluk Devlet Hastanemizde anne, bebek ve aile dostu modelde tek kişilik doğum üniteleri oluşturuldu. Normal doğumu özendirmek müdahale oranlarını azaltmak hijyen ve konfor ortamında gebenin uygun bir refakatçi ile kendilerini rahat hissedebilecekleri bir ortamın amaçlandığı anne dostu hastane modeli Türkiye genelinde Kozluk Devlet Hastanesi ile birlikte 47 hastanede mevcut bulunmaktadır." dedi.

"Anne ve anne adaylarına eğitimler verilmektedir"

Yaklaşık bir yıllık çalışmanın sonucunda anneler için Gebe Okulu, tek kişilik SDL (sancı- doğum-lohusa) odalarının oluşturulmuş olduğunu söyleyen Sünger, "Gebe okulunda tüm anne ve anne adaylarına doğumun bütün evreleri ve çocuk bakımı konusunda alanında uzmanlaşmış sağlık çalışanları tarafından eğitimler düzenlenmektedir. Tek kişilik SDL odalarında kendilerini evde hissetmeleri adına hijyen standartları optimum düzeyde tutuldu. Hastanede anestezi uzmanları ve ekipleri tarafından ağrısız doğum isteyen tüm anne adayları bilgilendirilmektedir. Anne ve anne adaylarına refakat edecekler için de dinlenme alanları ve bu alanlarda doğum süreçleri hakkında bilgilendirici paylaşımlar yapılmaktadır." diye konuştu. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir