• DOLAR 32.556
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2430.07
  • ...
ABD`nin Suriye temsilcisi: Artık Astana`nın fişini çekelim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İngiltere, Fransa, Almanya, Ürdün, Mısır ve Suudi Arabistan temsilcileriyle ABD Dışişleri Bakanlığında görüşen ABD'nin Suriye Özel temsilcisi James Jeffrey, Astana sürecinde ilerleme sağlanmamasına değinerek,  "Artık Astana'nın fişini çekme zamanı" geldiğini söyledi.

Gazetecilerin Suriye'deki savaşının çözüm konusundaki soruları yanıtlayan James Jeffrey, toplantıda, Suriye'nin yeni anayasasını hazırlayacak komisyonun kurulması yönünde adım atmasının beklendiği söyledi. Jeffrey, ayrıca toplantıda Astana sürecinin de gündeme geldiğini sözlerine ekledi.  

Jeffrey, ABD'nin görüşünün Astana sürecinin fişinin çekilmesi gerektiği yönünde olduğunu belirtti.

Türkiye'nin Rusya ve İran ile Esat rejiminin vizyonuna boyun eğmediğini söyleyen Jeffrey, çözüm için adres olarak BM'yi ve Cenevre sürecini adres gösterdi.  James Jeffrey, Astana süreci için "denediler ama başarısız oldular." dedi.

Türkiye ve ABD arasındaki Menbiç Yol Haritası ile ilgilide sorulan soruyu da yanıtlayan Jeffrey, Türkiye ve ABD'nin bölgedeki ortak devriye misyonunu övdü. Suriye'de PKK yetkilileriyle görüşülüp görüşülmediği sorusuna ise Jeffrey, "İşimi yapmak için kimle görüşmem gerekirse görüşüyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir