• DOLAR 32.512
  • EURO 34.958
  • ALTIN 2433.538
  • ...
Onları bir gün değil her gün hatırlayalım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Etkinliğe İpekyolu Belediye başkan vekili ve İpekyolu Kaymakamı Cemiz Öztürk, Van Valisi yardımcısı Sinan Aslan ve kurum yöneticileri katıldı. Etkinlik Başkan vekili ve Kaymakam Cemil Öztürk'ün konuşmasıyla başladı.

Programın devamında Engelli yaşam akademisi öğrencilerinin şiir, sinevizyon ve çeşitli gösteriler ile devam etti.

"Amacımız engelleri kaldırmak"

Konuşmasına Dünyada bulunan engellilerin sayısına dikkat çekerek başlayan Öztürk, "Dünya genelinde bir milyardan fazla engelli bulunmaktadır. Bu engelliler ile alakalı farkındalık oluşturmak amacındayız. Dünyada ve Türkiye'de bizim içinse özelde Van'da, İpekyolu'nda engelleri kaldırmak amacındayız.  Asıl engel olan kalplerimizdeki engeli gönüllerimizdeki engeli zihinlerimizdeki engelleri kaldırarak aslında olmayan bir şeyden engellilerimiz topluma entegre etmek onlara özgüven kazandırmak ve hayatlarından bu dezavantaj ile birlikte birleşmişler. Milletler tarafından 1992 kabul edilen Dünya Engelliler Gününü kutlamak için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bir milyar engelli var dedik. Bunun farkındayız. Dünyadaki en büyük azınlık, 6 milyar nüfusu düşünürsek bizim payımıza da Van'da ciddi bir oran düşüyor. İlk göreve geldiğimde burada atıl bir bina vardı. Bu oranın farkında olduğumuz için aslında görmek istemediğimiz veya bazen de görüp görmediğimiz engellerimiz ile alakalı yoğun bir çalışmaya girdik ve 6 aylık kısa bir süre içerisinde burada engellilerimiz için ikinci bir ev olan akademiyi onlara kazandırdık. Bugün çok mutlu bir şekilde söylemek isterim ki 550'ye yakın kursiyer engelsiz yaşam akademisinden faydalanıyor. Yine bine yakın kursiyerimizde dezavantajlı gurubumuzda engelsiz yaşam akademisinin imkânlarından faydalanıyor. Gerek spor merkezleri olsun gerek oyun alanlarından olsun faydalanmaktadırlar." ifadelerini kullandı.

"Akademi olarak bin beş yüze yakın kişiye hizmet veriyoruz"

Engelsiz yaşam akademisi olarak bin beş yüze yakın kişiye hizmet verdiklerini dile getiren Öztürk, "Akademi sadece engellilere kursiyerlere hizmet verdiği yer değil. Engelli ailesi de olmak çok zor. Biz bunun da farkındayız. Bu akademi aynı zamanda engelli ailelere de hizmet veren onların hayatlarını kolaylaştıran bir yerdir. Dolayısı ile biz aynı zamanda bin beş yüz engellinin yanında ailelerinin hayatlarını kolaylaştıran ve onları daha fazla bilgilendirerek bilinçlendirerek çalışmalar yapan konferanslar veren, onlara kurs imkanı veren bir merkez haline geldik. Öncelik olarak bu örnek proje anlamında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Dolayısıyla biz akademiyi şöyle tanımladık kendisini sürekli geliştiren bir yer olması lazım. Bilerek akademi ismini koyduk. Yani engelsiz yaşam merkezi de koyabilirdik. Ama akademi kendisini sürekli geliştiren, sürekli yenileyen ve kendisine sürekli katkı sağlayan bir merkezdir. Dolayısıyla biz kursiyerlerimize hep yeniliklere açık olduk. Topluma yönelik farkındalıklar oluşturmak için çalışmalarımızı arttırdık. Çok şükür bugün, bırakın sadece Van'ı tüm Türkiye'ye örnek olacak bir akademi ile karşınıza geldik. Bun anlamda bizi farklı kılan hususlardan bir tanesi de engelliler ile ilgili çalışmalar yılda bir defa yapılacak veya sadece bir mesajla geçiştirilecek bir çalışma olmaması lazım. Yılda bir gün değil, 365 gün engelliler ile alakalı hizmet üreten onları düşünen, onların hayatlarını kolaylaştıran, onlara özgüven, meslek ve istihdam sağlayan bir belediye olarak 365 gün engellilerimize hizmet verdik. Belediyemizin bünyesi altında engelsiz kafe açtık. Orda İŞKUR işbirliği ile başlatmış olduğumuz kursumuz içerisinde hem İŞKUR aracılığı ile buradaki kursiyerlerimiz, orada istihdam etti. Hem de belediyemiz bünyesinde istihdam gerçekleştirdik. Yine 60 kişiye yakın kursiyerimi EKPSS ye hazırladık. Önümüzdeki günlerde onlarında atamaları gerçekleşecek. Çok iyi puan alan oldu. İnşallah akademi sayesinde yine buradaki kursiyerlerimize memur olma fırsatı sağladık. Özel sektördeki kurumsal firmalar ile görüşerek buradaki kursiyerlerimizin bir kısmını hocalarımızın tavsiyeleri ile çalışabilecek durumda olanları özel sektördeki firmalar ile görüşerek istihdam ettik." şeklinde konuştu. (Sedat Karatay / İrfan Aslan-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir