• DOLAR 32.431
  • EURO 34.454
  • ALTIN 2487.222
  • ...
Gaziantep Valisinden konvoy uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'in Oğuzeli ve Karkamış ilçelerinde bir dizi ziyaretlerde bulunan Vali Davut Gül, muhtarlar ile bir araya geldi. Muhtarlar toplantısında, muhtarların sorun ve önerileri dinleyen Gül, birçok çalışmanın yapıldığı Gaziantep'in çözülemeyecek hiçbir sorununun olmadığını belirtti.

İlçelerde ilk olarak Kaymakamlık ve Belediye başkanlıklarını ziyaret eden Vali Gül, Oğuzeli ve Karkamış ilçe muhtarları ile bir araya gelerek tanışma toplantıları yaptı.

Vali Gül, Oğuzeli'ndeki toplantıda gecenin ilerleyen saatlerinde konvoyla, kornayla, hastayı ve çocuğu rahatsız eden görüntülere yasal işlemin uygulanacağını belirterek muhtarları ve vatandaşları uyardı.

Oğuzeli Belediyesi toplantı salonunda muhtarlarla bir araya gelen Vali Gül, Gaziantep'in genelinde de ilçelerde de olağanüstü sorunların olmadığını belirtti.

Gül, "Gaziantep'te de ilçelerimizde de bir takım ihtiyaçlarımız olabilir, daha iyi hizmet talep ediyoruz. Bunlarda bir takvim içerisinde hepsi yapılır. Sizler senelerdir bu görevi yapıyorsunuz, her döneminiz bir önceki döneminizden daha iyi ve daha çok hizmetin yapıldığı bir dönem oluyor. Baktığınızda da Türkiye'nin, Gaziantep'in, Oğuzeli'nin ve Karkamış'ın gelişme trendini de en iyi sizler görüyorsunuz." dedi.

"Vatandaşın can ve mal güvenliği önemli"

Vatandaşın can ve mal güvenliğinin çok önemli olduğunu belirten Gül, "Bizim vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlayabilmemiz için muhtarlarımızın ve vatandaşlarımızın bize yardımcı olması lazım. Bu nedir? Herhangi bir suç unsuru gördüğünüzde bunu emniyete ve jandarmaya bildirmeniz çok önemli. Özellikle de kırsal alanda düğünlerde havaya silah atılıyor. Çoğu zaman da bu atılan silahlarda kazalar meydana geliyor. Şimdi bizim hem emniyetimize hem jandarmamıza verdiğimiz bir talimat var. Sivil güvenlik görevlilerimiz zaman zaman bu düğünlerde olacak. Dolayısıyla düğünlerde silah atıldığında hem düğün sahibi ile ilgili hem de muhtarımız şahit olup bunu bize bildirmiyorsa muhtarımızla ilgili yasal işlem yapacağız. Sizler kamunun personelisiniz. Biri suç işlediğinde bunu gördüğünüzde bunu mutlaka ilgililere bildirmeniz lazım. Dolayısıyla da sizlerle el ele verip havaya silah sıkma işini ortadan kaldıracağız." ifadelerin kullandı.

"Kaynaklar sınırlı, ihtiyaçlar sınırsız."

Özellikle ilçe merkezlerinde gecenin ilerleyen saatlerinde konvoyla, kornayla, yaşlıyı, hastayı, çocuğu rahatsız eden görüntülere de yasal işlem yapılacağını dile getiren Gül, "Daha yaşanabilir bir Oğuzeli, Karkamış, daha yaşanabilir bir Gaziantep amaçlıyoruz. Birilerine zorluk, sıkıntı çıkartmak istemiyoruz. Daha iyi daha yaşanabilir bir şehir olabilmesi için de kurallara ve kanunlara riayet edilmesi gerekiyor. Bundan sonraki süre içerisinde de sık sık sizlerle bir araya geleceğiz ve sorunlarınızı Kaymakam Bey'e iletiyorsunuz, iletmeye devam edin. Şundan da emin olun ki her söylediğiniz gerek ilçe kaymakamlığı gerek diğer müdürlüklerimizce mutlaka takip ediliyor. Kaynaklar sınırlı ihtiyaçlar sınırsız. Belki hemen her söylediğiniz maalesef yerine getirilemeyebiliyor. Ama yerine getirebilmek için tüm kurumlar canla başla çalışıyorlar." şeklinde konuştu.

Karkamış ilçesi ziyareti esnasında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Karkamış Gümrük Kapısı ve Köprübatı Karakolu'nda da incelemelerde bulunan Vali Gül, ilçe muhtarları ile bir araya gelerek Karkamış'ın 10 tane Karkamış'a yetecek potansiyelde olduğunu kaydetti.

Vali Gül, "Karkamış'ta eğitimden sağlığa çok önemli gelişmeler olmuş ve hastanemiz çok şükür bitiyor. Çok güzel okullar yapılıyor ve onlar tamamlandığında eğitimde fiziki anlamda hiçbir eksikliği kalmamış oluyor. Nizip-Karkamış yolu başladı, şu anda biraz durgunluk var ama tamamlanacak. Bugüne kadar başlayan bitmeyen hiçbir iş yok. Altyapınız tamamlanıyor. Eğitimde, sağlıkta öyle ama bunlardan daha önemlisi güvenliktir. Çok şükür şimdi Fırat Kalkanı Harekâtı ile beraber güvenlik tesis edildi. Dolayısıyla da hem Karkamış hem de sınırın diğer tarafında güvenli bölge ilan edildi. Bu daha da iyi olacak." dedi.

Vali Gül, gerçekleştirdiği ziyaret programında "şehit ve gazi" yakınları ile de bir araya geldi. Vali Gül, Oğuzeli ve Karkamış'taki temaslarıNda İlçe Emniyet Müdürlükleri VE İlçe Jandarma Komutanlıklarını denetledi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne denk gelen programda Oğuzeli'ndeki Engelsiz Yaşam Merkezi'ne sürpriz bir ziyaret de gerçekleştiren Gül, burada hizmet alan vatandaşlarla sohbet ederek çeşitli hediyeler verdi.

Gül, Büyükşehir Belediyesi'nin GASMEK kurslarını da ziyaret ederek burada verilen eğitimlerden de yararlanan vatandaşlarla sohbet etti. Katıldıkları kurslar hakkında bilgiler alan Gül, ayrıca ilçelerdeki kamu yatırımlarını da yerinde inceledi. Gül, gezisi esnasında karşılaştığı vatandaşlarla selamlaşarak hal ve hatırlarını sordu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir