• DOLAR 32.537
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2496.072
  • ...
"750 üyesi olan Engelliler Derneğinin bulunduğu binanın asansörü çalışmıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Şerif Öter ve yönetim kurulu üyeleri "3 Aralık Dünya Engelliler günü" nedeniyle Kızıltepe Engelliler Derneğini ziyaret etti.

Yapılan ziyarette, Engelliler Derneği Başkanı Türkan Yılmaz ve Başkan yardımcısı Aziz Ece MTDF Heyetine engellilerin yaşadığı ve günlük yaşamda karşılaştıkları sorunları paylaştı.

"Engelliler için zorluk teşkil eden engellerin aşılması noktasında empati yapmalarını bekliyoruz"

Dernek Başkanı Türkan Yılmaz, kendilerine karşı ilgisizlikten yakınarak "İnsanlarımız 3 Aralık Dünya engelliler günü kutlama etkinlik ve programlarında değil her gün engellilerin yaşadığı zorlukları his etmelerini başta ulaşım olmak üzere diğer yaşam alanlarında engelliler için zorluk teşkil eden engellerin aşılması noktasında empati yapmalarını bekliyoruz." dedi.

"Engellilerin yaşadığı sıkıntıları şimdi daha çok iyi anlıyor ve his ediyorum"

Kızıltepe Engelliler Derneği başkan Yardımcısı Aziz Ece ise "Biz bu gün bedensel bir sakatlıktan engelli duruma düşmüşüz. Unutulmamalı ki hayatta her insan birer engelli adayıdır. Bundan birkaç yıl öncesine kadar hiçbir sakatlığı bulunmayan son derece sağlıklı, uluslararası otobüs ve diğer ağır araçlarda şoförlük yapardım.  Geçirdiğim bir kaza sonucu sakatlandım ve şuan bedensel engelli olduğumdan engellilerin yaşadığı sıkıntıları şimdi daha çok iyi anlıyor ve his ediyorum." diye konuştu.

"750 üyesi olan engelliler derneğinin bulunduğu binanın asansörü çalışmıyor"

Herkesin birer engelli adayı olduğunu her zaman ifade ettiklerini dile getiren Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Şerif Öter " herkesin engelli bireylere sahip çıkılması çağrısında bulunarak şöyle devam etti:

"Doğuştan veya sonradan herhangi bir nedenle bedensel bir sakatlık sonucu herhangi bir organını kullanamayan insanlarımız sadece dezavantajlı olduğunu gerçek engelin negatif fikir ve davranışlar olduğunu unutmamalıyız. Engeller beyindedir. Biz beynimizdeki engelleri yıktığımızda, engelli vatandaşlarımızın neler yapabileceğini göreceğiz. Engelli vatandaşlarımıza daha çok istihdam alanları yaratmalıyız. Bugün biz federasyon olarak 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Kızıltepe Engelliler Derneğimizi ziyaret ettik. 750 üyesi olan bir derneğin olduğu binanın asansörü çalışmıyor ve tekerlekli sandalyeleri yetersiz. Dernek Başkanı Türkan Hanım ve Başkan yardımcısı Aziz Bey canla başla mücadele ediyorlar. Anlaşılan idarecilerimizin biraz ilgisizliği engellilerimizi son derece üzüyor. Biz Federasyon Olarak talep ve eksikliklerini not aldık. Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Mehmet Yüzer'e iletip, talepte bulunacağız. Gerekirse engellilerimizin ihtiyaçları için maddi durumu iyi olan dostlarımızdan yardımcı olmalarını talep edeceğiz. Mega ilçemizin bir tek Engelli Derneği var. Üstelik başkanı bayan ve engelli bir kardeşimiz yaşadıkları sıkıntılara bir nebze kolaylaştırıcı olamıyorsak hepimize yazıklar olsun!" (Mehmet Aslan-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir