• DOLAR 32.345
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2302.751
  • ...
Lice ve Hani`deki sokağa çıkma yasağı kaldırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valiliği, PKK'ye yönelik gerçekleştirilen operasyonlar nedeniyle Lice ve Hani ilçelerine bağlı 15 köy ile 31 mezrada ilan edilen sokağa çıkma yasağının kaldırıldığını duyurdu.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, Hani ve Lice ilçeleri mülki sınırları içerisindeki dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey PKK yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen PKK mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, sığınak, barınak, depo alanlarını, uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla operasyon düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, " Hani ilçesine bağlı Kaledibi, Akçayurt, Topçular, Y. Turalı, Kalaba, Uzunlar, Serenköy köyleri ile Başaklı, Güzelce, Taşburun, Karapilyari, Mezartarlası, Sıraevler, Horsel, Çay, Damlatepe, Uysal, A.Turalı, Gürbulak mezraları, Lice ilçesine bağlı Şenlik, Birlik, Abalı, Erginköy, Tuzlaköy, Çeper, Daralan ve Duruköy köyleri ile Elmadere, Ağılçık, Akçapınar, Ayaz, Şakan, Boyluca, Dahlık, Alikahya, Hacımusabey ve Kutlamış mezralarında 2 Aralık 2018 Pazar günü saat 06.00'dan itibaren duyurulan yasaklama kararı, 3 Aralık 2018 Pazartesi günü saat 24.00 itibariyle kaldırılmıştır." denildi. (Muhammed Said Aksoy - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir