• DOLAR 32.322
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2292.96
  • ...
Meteoroloji`den uyarı üstüne uyarı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Perşembe gününden itibaren tekrar yurdun büyük kesiminde soğuk havalar etkili olacakken Türkiye genelinde kar yağışları görülecek. İşte il il tüm yurtta hava durumu raporları ve detaylar.

Geçtiğimiz hafta içi başta İstanbul olmak üzere yurdun büyük kesiminde yağmur yağışları etkili olmuştu. Aralık ayının ilk haftasına başladığımız bugünlerde başta İstanbul olmak üzere yurdun büyük kesiminde hava sıcaklıkları ılıman şekilde devam ediyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara(Edirne hariç),İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in batısı, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Muğla, Samsun ve Bayburt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin edilen yağışların; Antalya il merkezi ve batı ilçeleri, Mersin, Adana'nın batı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, güneydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin edilirken, rüzgarın ise genellikle kuzey ve doğu, Karadeniz'de güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz kıyıları ile Hatay çevrelerinde doğu ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ VE BUZLANMA UYARISI!

Meteoroloji'den yapılan son dakika uyarılarına göre, bazı bölgelerde kuvvetli yağışların gözleneceği belirtildi. Yapılan açıklamada "Yağışların; Antalya il merkezi ve batı ilçeleri, Mersin, Adana'nın batı kesimlerinde kuvvetli(21-50 kg/m2) olması beklendiğinden, yaşanabilecek ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif yağmurlu 12

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde hafif yağmurlu 14

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 15

Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde hafif yağmurlu 14

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra batı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor 17

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; batı ilçeleri ile zamanla il merkezinde kuvvetli olması bekleniyor 16

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde hafif yağmurlu 16

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 16

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve karla karışık yağmurlu, akşam ve gece saatlerinde hafif kar yağışlı 5

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 11

Bu haberler de ilginizi çekebilir