• DOLAR 32.365
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.103
  • ...
"Her birey bir engelli adayıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Silopi ilçesinde özel bir rehabilitasyon merkezi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla ilçe merkezi çarşısında bir yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşe, İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sezer Işıktaş ile eşi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan, engelli öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

"Dünya farklılıklarla güzeldir", "Sevgi engel tanımaz", "Her çocuk özeldir" ve "Tohum toprağa, engelli topluma emanet" yazılı pankartlar taşıyan öğrencileri, çevredeki vatandaşlar alkışladı.

Yürüyüşten önce okunan basın açıklamasında, asıl engelin işitmemek, konuşmamak ve yürümemek olmadığı belirtilerek, "Günümüzde aslında engellilik görmemek, işitmemek yürümemek ya da başka bir vücut fonksiyonunun kaybı değildir. Asıl engel hayatın birçok alanının erişilebilir olarak düzenlenmemesi ve sen yapamazsın şeklindeki önyargılardır. Unutulmasın ki, her birey bir engelli adayıdır. Engelli olmak kimsenin tercihi değildir. Toplum olarak tüm insanları olduğu gibi kabullenmek farklılıklara tahammül edebilmek insan olma felsefesinin gereğidir." mesajı verildi.

Yürüyüşün ardından gazetecilere açıklamada bulunan İlçe kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sezer Işıktaş, herkesin birer engelli adayı olduğu bilinciyle yaşayarak, engellilerin hayatlarını kolaylaştırılması gerektiğine vurgu yaparak, "3 Aralık dünya engelliler gününde farkındalık oluşturmak için ilçemizde özel rehabilitasyon merkezinin 2'inci caddemizde yaptığı yürüyüşünde engellilerimizle birlikteyiz. Aslında hepimiz birer engelli adayıyız. Bugün tüm organlarımızla sağlam bir şekilde yürüyebiliyoruz, ihtiyaçlarımız giderebiliyoruz ama her an hepimizin, ailemizin, çocuklarımızın başına olaylar gelip engelli olabiliriz. Dolayısıyla bu kardeşlerimizin durumunu anlayarak hayatlarını kolaylaştırmamız gerekiyor. Olabildiğince engelleri kaldırarak sosyal hayatın içine çekmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.  (Ahmet Uçar - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir