• DOLAR 32.58
  • EURO 35
  • ALTIN 2418.924
  • ...
"En büyük engel insanların zihinlerinde oluşturduğu engellerdir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis'te 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü gönüllülerinin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte engelli öğrenciler doyasıya eğlendi. Şehit Mahir Ayabak Ortaokulunda düzenlenen etkinliğe Bitlis Valisi Oktay Çağatay, İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, şube müdürleri, gönüllüler ve engelli öğrenciler katıldı.

Programda engelli öğrenciler tarafından çeşitli şiirler okunurken, Gençlik Merkezi gönüllüleri tarafından düzenlenen eğlence programları ile çocuklar doyasıya eğlendi. Program sonunda açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, en büyük engelin insanların zihinlerinde oluşturduğu engellerin olduğuna vurgu yaptı.

"En büyük engel sevgisizliktir"

Korkmaz, "En büyük engel; insanların iletişim kurarken, kendisi ile muhatabının arasına koyduğu bariyerdir. En büyük engel sevgisizliktir. İnsanların zihinlerinde oluşturduğu engellerdir. Yoksa beden ve diğer engelleri biz engelden saymıyoruz. Çünkü Allah yaratınca, istediğini istediği şekilde yarattığına inanıyoruz. Bugün burada 35 erkek ve 20 kız olmak üzere Ahmet Eren Eğitim Uygulama okulumuzdaki 55 öğrencinin Bitlis Gençlik Merkezi, gönüllüleri tarafından ortaklaşa organize ettikleri programı hep birlikte izledik. Sayın Valimiz programımıza teşrif ederek, öğrencilerimize çeşitli hediyeler takdim etti. Tatvan ilçemizde de bir eğitim uygulama okulumuz var. Orada da 83 öğrencimiz var. Bunun yanı sıra bin 700 öğrencimiz 21 rehabilitasyon merkezimizle haftanın çeşitli günlerinde programlar icra etmektedirler."dedi.

Bakanlığın engelli öğrencilere pozitif ayrımcılık uyguladığını dile getiren Korkmaz, şunları söyledi: "Bakanlığımız engelli öğrencilere ayrı bir önem veriyor. Öğrencilerimizin her birini evlerinden alıyoruz. Öğle yemeklerini veriyoruz. Bazen bir sınıfta 3 öğrencimiz oluyor. Çocuk engel seviyesine göre bazen 2, bazen de bir öğrencimiz oluyor. 4 öğrenci üzerinden eğitim yapan sınıfımız yok. Bu manada öğretmenlerimize, okul idaremize, özellikle sabahtan akşama kadar bu öğrencilerimize emek sarf eden herkese teşekkür ediyorum."

Daha sonra konuşan Gençlik Merkezi gönüllüsü İdris Mamiş ise yaptıkları çalışmalara dikkat çekerek, "Bugün Gençlik Merkezi ailesi olarak, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Bitlis'teki engelli kardeşlerimizi eğlendirmeye geldik gönüllü arkadaşlarla birlikte. Bugün gerçekten engelli kardeşlerimizin yüzündeki mutluluğu görebiliyoruz. Biz de o mutluluktan kendi payımıza düşeni alabilmekten keyif alıyoruz. Her insan bir engelli adayıdır. Bir yerde saygı ve sevgi varsa eğer orada engel yoktur." diye konuştu.

Program engelli öğrencilere çeşitli hediyeler verilmesinin ardından sona erdi. (Şükrü Tontaş-İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir