• DOLAR 32.382
  • EURO 35.117
  • ALTIN 2326.289
  • ...
Evlerini su basan vatandaşlar: Yetkililer bize hayır duasında bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesinde geçtiğimiz günlerde etkili olan yağışların ardından ev ve iş yerleri sular altında kalan vatandaşlar, altyapı sorunlarını dile getirmek amacıyla Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne gittiler.

Şehitlik Mahallesi 54'üncü Sokak'ta ikamet eden vatandaşlar, yaşadıkları mağduriyetleri buradaki yetkililere ilettiler.

Görüşmenin ardından mağdur vatandaşlar adına açıklama yapan Mehmet Çelik, yetkililerin kendilerine sadece hayır duasında bulunduklarını söyledi.

Çelik, "Cuma gecesi etkili olan şiddetli yağmur sebebiyle evimiz su altında kaldı. O anda DİSKİ'yi ve ilgili kurumları aramamıza rağmen herhangi bir sonuç alamadık. Bütün eşyalarımız, evimizle beraber kullanılamaz haldedir. Biz bugün bu mağduriyetlerimizi tekrar dile getirmek ve yetkililere müracaat etmek için DİSKİ Genel Müdürlüğüne geldik. Yetkililerin burada olmadıklarını söylediler. Burada vekâleten kalanlar bizi dinlediler. Resmi müracaatımızı yapıp dilekçemizi verdik ancak yetkililer, bize hayır duasında bulundular. 'Allah yardımcınız olsun. Bizlik bir sorun yok, sel kalkmış.' dediler. Bu tür saçma sapan şeylerle bizi karşıladılar. Biz bu hayır duasını 2-3 gündür konu komşudan da alıyoruz. İsyan olarak anlaşılmasın, biz başından beri hamd-u senalar ediyoruz ve 'Elhamdulillah.' diyoruz. Bize, 'Yağmuru yağdıran Allah'tır, camiye gidin ve mağduriyetinizi anlatın.' demeye getirdiler." dedi.

"Biz bu geceyi de sokakta geçirmek istemiyoruz"

Yaşadıkları mağduriyetlerin bir an önce giderilmesini isteyen Çelik, şunları söyledi: "3 aile sokaktadır, 2 esnaf da gelen müşterilere yok satıyor. Biz şu anda mağduruz, duygu sömürüsü de yapmıyoruz. Şerefimizle yaşayan insanlarız. İlgili kurumların sorumsuzlukları, ilgisiz davranış ve ihmalkârlıkları bizi üzüyor. Beklentimiz, sorunlarımızın bir an önce çözüme kavuşması, mağduriyetimizin giderilmesidir. Biz bu geceyi de sokakta geçirmek istemiyoruz. Biz bu ülkenin vatandaşıyız. Başka ülkenin vatandaşı olsaydık her halde bu muameleyi görmezdik."

Açıklama yapılmasına engel

Öte yandan DİSKİ görevlileri, kurumun sınırları dışında yapılmasına rağmen açıklamaya engel oldular.

Duruma tepki gösteren Çelik, "Şu anda açıklama yapmamıza bile izin vermiyorlar. Biz derdimizi medyaya anlatıyoruz, arkadaşlar ise bırakmıyorlar. Birazdan darp edileceğiz. Mağduriyet üstüne mağduriyet yaşıyoruz." ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman, Muhammed Said Aksoy - İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir