• DOLAR 32.429
  • EURO 34.477
  • ALTIN 2488.966
  • ...
Irak Kürdistanı için başkan ve başbakanlık adayları belli oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Sözcüsü Mahmud Muhammed, Pirmam'da eski Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani başkanlığında düzenlenen Başkanlık Konseyi toplantısının ardından bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda parti içi durumun ve diğer siyasi konuların ele alındığını dile getiren Mahmud Muhammed, KDP olarak halka verdikleri vaatleri yerine getirmek için çalışmalara başladıklarını belirtti.

Irak Kürdistanı'nda istikrar ve halkın hayat koşullarını iyileştirmek için hükümette yer almak isteyen diğer taraflarla bu sorumluluğu alacaklarını ifade eden Muhammed, önümüzdeki dört yıllık süreçte belirlenen hedefler doğrultusunda bölge genelini kapsayan bir hükümet çalışması yürütmeyi amaçladıklarını anlattı.

Muhammed, "Şu ana kadar birleşmeyen kurum ve kuruluşların birleştirilmesi ve güçlü bir hükümetin inşası önümüzdeki dört yılın temel görevi olacak. Biz 'Güçlü bir Kürdistan' şiarıyla yola çıktık. Güçlü Kürdistan da tüm kurum ve kuruluşların birlikte ortak çalışmasıyla gerçekleşir." diye konuştu.

Muhammed, önümüzdeki günlerde diğer taraflarla görüşmek üzere bir komisyon kurduklarını söyledi.

Tüm bu konular için parti içerisinde de durumu gözden geçirdiklerini ve önerileri değerlendirdiklerini vurgulayan KDP Sözcüsü Muhammed, "Kürdistan Bölgesi Başkanlığı için sayın Neçirvan Barzani'nin aday gösterilmesi önerisi kabul edilmiştir. Bu önemli görevin aktifleştirilmesi, hükümet ve diğer kurumları arasındaki koordinasyonu sağlaması ayrıca Kürdistan'ı temsil edebilmesi açısından bu görevi yürütebilecek bir isme verilmesi uygun görülmüştür." dedi.

Muhammed, ayrıca Kürdistan Genel Güvenlik Konseyi Müsteşarı Mesrur Barzani'nin de hükümeti kurmakla görevlendirileceğini açıkladı.

Muhammed, "Bu öneriler Politbüro ve Başkanlık Konseyi tarafından onaylandı ve bu temelde diğer taraflarla müzakereye geçilecektir." diye belirtti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir