• DOLAR 32.494
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2431.985
  • ...
Siirt`te "Engelliler Haftası" yürüyüşü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAP Gençlik ve Kültür Evi tarafından engellilere destek amacıyla empati yürüyüşü düzenlendi. Siirt Belediye Başkan Vekili Taşkın, Özel Eğitim kurumları ve vatandaşların katıldığı yürüyüşe, hepimizin her an başına değişik kazaların gelme ihtimali bulunan birer engeli adayı olduğuna vurgu yapıldı.

Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, öğrenci ve engellilerin yer aldığı grup, Güres Caddesi'ndeki Kızılay Kan Merkezi önünde toplandı.

"Siz varsanız biz varız, en büyük engel sevgisizliktir, karanlığa bürüneceğine bir ışık da sen yak" yazılı pankartı taşıyan grup, Siirt Üniversitesi Merkez Yerleşkesine kadar yürüdü

"Hepimiz birer engelli adayıyız"

Belediye Başkan Vekili Taşkın, yürüyüşün son bulduğu Siirt Üniversitesi kampüsü önünde yaptığı açıklamada, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" dolayısıyla "empati" yapmak istediklerini söyledi.

Taşkın, "Toplumda engelli kardeşlerimizin yaşam koşulları ile ilgili bir farkındalık oluşturmak ve insanlar arasında bir farkındalık geliştirmek amacıyla bu düzenlenen yürüyüşe katılmış olmaktan mutluluk duyuyorum. Hayat, acısıyla tatlısıyla hepimiz içindir. Bu hayatı yaşıyoruz ve hepimiz her an, her saniye, başına değişik kazaların gelme ihtimali bulunuyor. Bunların sonucunda hepimizin birer engelli adayı olduğumuzu hatırlatmak istiyorum." ifadelerini kullandı. (Murat Orhan-İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir