• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
"Hukuksuz kararlara herkesin karşı çıkması lazım"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yargıtay'ın HÜDA PAR yetkililerine verdiği mahkûmiyet kararını kınamak için HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Osman Aktaş'ı ziyaret eden Köklü Değişim Medya Genel Koordinatörü Mahmut Kar, bu hukuksuz kararın kabul edilebilecek bir şey olmadığını söyledi.

Köklü Değişim Medya Genel Koordinatörü Mahmut Kar ve Köklü Değişim Dergisi Diyarbakır Temsilcisi Aydın Usalp'ı, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Osman Aktaş kabul etti.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığında gerçekleşen ziyarette gündemdeki konular ve HÜDA PAR yöneticilerine verilen mahkûmiyet kararı ele alındı.

Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesinin, FETÖ tarafından kurulan kumpas davasında Genel Başkan Yardımcıları Sait Şahin, M. Bahattin Temel ve Gazeteci Fikret Gültekin'e verilen 6 yıl 3 aylık hapis cezasını onamasına ilişkin kararın hukuksuz olduğunu ve düzeltilmesi gerektiğini söyleyen Kar, yaşanan hukuksuzluğa karşı olduklarını dile getirdi.

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Osman Aktaş ise kendilerine teşekkür etti.

Yapılan haksızlıklara karşı herkesin duyarlı olması ve tepki vermesi gerektiğini ifade eden Aktaş, "Karar aşamasındaki polis, savcı ve yargı mensuplarının tamamı FETÖ'cü, asılsız bir mail ile yapılan kumpas sonucu bu karar verildi. Hükümet yetkilileri ise verilen bu skandal karara karşı sessiz kaldı. Evet, sürekli dediğimiz gibi adalet hiçbir şeye feda edilemez. Adalet herkesi ilgilendirdiği için bütün insanlığa karşı verilmiş bir cezadır. Bundan dolayı yargının verdiği hukuksuz kararlara herkesin karşı çıkması lazım. Bir kişi zulme maruz kalıyorsa onun için bir şeyler yapılması gerektiğini düşünüyoruz. FETÖ mağduru binlerce insan cezaevinde. Bunun mutlaka görülmesi lazım. Zor günlerde mazlumlar birbirine sahip çıkarsa zalimler de rahatlıkla zulüm yapamazlar. Hak ekseninde birliğe, kardeşliğe ve birbirimize sahip çıkmaya ihtiyacımız var. Umarız ki bu hukuksuz karar bir an evvel düzeltilir ve yanlıştan dönülür." şeklinde konuştu. (Ramazan Casuk-İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir