• DOLAR 32.426
  • EURO 35.857
  • ALTIN 2325.988
  • ...
Bakan Albayrak`tan enflasyon açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, kasım ayı enflasyon rakamlarına ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.

Bakan Albayrak, "Tüketici Fiyat Endeksi, kasımda bir önceki aya göre yüzde 1,44 düştü. Üretici Fiyatlarında da yüzde 2,53 düşüş gerçekleşti. Çekirdek enflasyon ise yüzde 24,34'ten yüzde 20,72'ye geriledi. Bu tablo enflasyonda düşüşün güçlü bir şekilde başladığını ve bu düşüş eğiliminin süreceğini göstermektedir. Kasım ayı enflasyon rakamları, eylül ayındaki yüksek enflasyon sonrasında atılan adımların ve Enflasyonla Topyekûn Mücadele programının başarısını ortaya koymuştur." dedi.

"Dengelenme süreci etkisini aralık ayında da gösterecek"

Enflasyonla mücadelede atılan adımların daha ileriye taşınacağını belirten Albayrak, Fiyatlardaki köpüğün ortadan kalkmaya başladığı bu süreci, para ve maliye politikalarımızdaki güçlü duruş ile desteklemeye devam ediyoruz. Dengelenme süreci etkisini aralık ayında da gösterecek. YEP'teki 2018 hedefimizi yakalayacağımızı öngörüyoruz. 2019'da özellikle Cumhurbaşkanlığı sisteminin sağladığı güçlü koordinasyon ile tüm bakanlıklarımızla birlikte enflasyonla mücadelede başlattığımız yapısal adımları daha da ileri taşıyacağız." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir