• DOLAR 32.51
  • EURO 34.573
  • ALTIN 2495.679
  • ...
Peygamber Sevdalıları Vakfı umre ödüllü Siyer Sınavının tarihini açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Vakfı, "O'nu Oku O'nu Yaşa" sloganıyla 17 Şubat 2019 tarihinde düzenleyecek Siyer Sınavı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamada, sınavda dereceye girenlere umre ödülünün yanı sıra 2 çeşit birbirinden farklı ödül verileceği belirtildi.

Yapılacak sınavla ilgili açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı Sınav Komisyon Başkanı Hamdin Aslan, 5 umre ödülü ve 2 bin çeşit hediyelerin verileceği Siyer Sınavı'nın başvurularının 3 Aralık tarihinde başladığını ve 3 Şubat 2019 tarihine kadar ise devam edeceğini aktardı.

Aslan, "Peygamber Efendimizin hayatının okunmadığı, yaşanmadığı ev, ruh, gönül kalmasın diyerek birçok etkinliğe imza atan Peygamber Sevdalıları Vakfımız, Hazreti Peygamberi toplum hayatının öznesi yapma amacına hizmet edecek 'O'nu Oku, O'nu Yaşa' temalı siyer sınavı düzenleyecektir. 3 Aralık 2018 ile 3 Şubat 2019 tarihleri arasında başvuruları alınacak olan Siyer Sınavı 17 Şubat 2019 pazar günü saat 11.00'de yapılacaktır." dedi.

"O'nu tanımanın yolu da O'nu okumaktan geçer"

Siyer Sınavı'ndaki gayelerinin Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhi ve Sellem'in hayatını okutma, anlama ve yaşatma olduğunu söyleyen Aslan, "İşte örnek, işte model, Allah'ın rol model numune olarak bize gösterdiği fahri kâinatı anlamak, tanımak hayatımıza taşımak, onunla hayatlanmak için O'nu tanımak gerekir. O'nu tanımanın yolu da O'nu okumaktan geçer. Allah, herkesi imamlarıyla beraber çağıracak. Biz rehber olarak onu bildik, onunla olmak istedik, kim ki rehber olarak onu bilip öyle inanıyorsa işte onu tanımanın fırsatı. İki bin ödülün olduğu Siyer Sınavı hem O'nu tanımaya vesile olacak hem de iki bin ödülün kapılarını aralayacak. Siyer Sınavıyla, belki de 'Kim beni vefatımdan sonra ziyaret ederse, hayatımda ziyaret etmiş gibidir' hadisine mazhar olup umreye gitme kapıları açılır. Haydi, O'na yolculuk yapmaya..." diye konuştu.

"Dünyamızı ve ahiretimizi cennet yapmak istiyorsak yol belli..."

Yaşadığımız buhranlı hayatın, manevi boşluğun yegâne reçetesinin Kur'an'ın mücessemleşmiş, ete kemiğe bürünmüş hali Resulullah aleyhisselatu vesselam olduğuna vurgu yapan Aslan, "O en iyi baba, evin reisi, en iyi evlat, en iyi eş, dosttur. Sosyal hayatın, tüm statü ve rollerinin en iyi modelidir. Kur'an'ın dile getirdiği üsve-i hasenedir (En güzel örnek). Biz hem dünyamızı, hem de ahiretimizi cennet yapmak istiyorsak yol belli, ittiba-i Resulullahtır. 'Onu Oku O'nu Yaşa' sloganıyla hareket eden Peygamber Sevdalıları Vakfı, Resulullah'ın numune-i imtisal olan siretinin hayata taşınması gayesini düstur edinerek Siyer Sınavı düzenlemektedir." ifadelerini kullandı.

"Peygamberimizin sünnetini yaşayıp yaşatarak asrısaadeti yeniden sağlamış oluruz"

Asrısaadetin yeniden yaşanmasının Peygamberimizin sünnetinin yeniden ihya edilmesiyle mümkün olacağını belirten Aslan, "Siyer sınavının gayesine matuf bir rol yerine getirmesini diliyoruz. Peygamberimiz her beşer gibi vefat etmiştir. Ama onun sireti ve sünnetini yaşamak ve yaşatma ülküsünü yerine getirerek onu asrın idrakine bir kez daha okumalı yaşatmalıyız. Böylelikle gönüllerin, hane ve her bir ferdin çorak toprakların suya kavuştuğu gibi Muhammedi iklime kavuşarak asrısaadetin, yeniden yaşanmasını sağlamış oluruz. O'nu okumak, O'nu yaşamak sadece kronolojik bir silsile halinde Peygamberimizin hayatını okumak demek değildir. O'nun mesajını hayatımıza taşımak, şerha şerha çatlamış dudaklara merhem olmak ruh ve gönül dünyamızı aydınlatmaktır. Siyer Sınavının bu amaca matuf olmasını diliyoruz. Âlemlerin sultanına, habibi zişana binler Salat ve Selam O'na olsun. Ve dahi, O'nu okuyup hayatına anlam katanlara, O'nun rehberliğinde yolculuk yapma bahtiyarlığına erenlere selam olsun." dedi.

5 umre ödülü ve iki bin hediyenin kategorilere dağılımı

Dereceye girenlerin ödüllerinin kategorilerine göre verileceği aktaran Peygamber Sevdalıları Vakfı Sınav Komisyon üyeleri ise tüm ödüllerle ilgili şunları kaydetti:

-Birinci kategori ödülleri; dizüstü bilgisayar, bisiklet, tablet, kol saati, sırt çantası, eşarp veya futbol topu ve satranç takımı verilecek.

-İkinci kategori ödülleri; dizüstü bilgisayar, bisiklet, tablet, kol saati, kitap seti, sırt çantası, flaş bellek (16 GB), eşarp veya futbol topu verilecek.

-Üçüncü kategori ödülleri; dizüstü bilgisayar, tam altın, tablet, kol saati, sırt çantası, kitap seti ve flaş bellek (16 GB) verilecek.

-Dördüncü kategori ödülleri; 5 kişiye umre ödülü, dizüstü bilgisayar, yarım altın, çeyrek altın, Powerbank (taşınabilir şarj cihazı) ve kitap seti verilecek.

Yarışmayla ilgili tüm gelişmeler ve ayrıntıların http://www.peygambersevdalilari.com ve http://www.siyersinavi.com web sayfasında yayınlanacağı bilgisi verildi. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir