• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
İstanbul Valisinden "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"3 Aralık Dünya Engelliler Günü" münasebetiyle bir mesaj yayımlayan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, engelli vatandaşların sorunlarına dikkat çekmek ve karşılaştıkları güçlükleri çözmek hedefiyle, Dünya Engelliler Günü'nün herkes için daha güzel bir yaşam ideallerine güç vermesini, İstanbul'da, Türkiye'de ve dünyadaki tüm engelliler için hayırlara vesile olmasını temenni etti.

"Hayata dezavantajlı başlayan kardeşlerimizin bütün zorluklara rağmen sporda, sanatta, eğitim ve iş dünyasında imza attıkları başarılar hepimizin göğsünü kabartmaktadır. Onların mücadele, azim ve gayretleri hepimiz için ilham kaynağıdır." diyen Yerlikaya, şu ifadelere yer verdi:

"Engelli kardeşlerimizin hayatını daha da kolaylaştırmak, umutlarını daima diri tutmak için devletimiz bütün imkânlarını seferber etmektedir. Onları teşvik etmek, sosyal hayata dahil etmek, kalplerdeki ve zihinlerdeki bariyerleri el birliğiyle kaldırmak ise hepimizin vazifesidir. Engelli kardeşlerimizin toplumla daha da bütünleşmelerini ve geleceğe umutla bakmalarını sağlamak, sorumluluk almalarına imkân vermek; dayanışma ve yardımlaşma duygularımızı da güçlendirecektir. Engellilerin yardım ve ihtiyaçlarına pür dikkat kesilmek, devlet ve milletçe çözüm için seferber olmak; her şeyden önce vicdânî, insânî ve ahlâkî sorumluluğumuzdur. Dünya Engelliler Günü'nün gayret ve inançlarıyla hepimize örnek olan kardeşlerimizin sorunlarına dikkat kesilmeye, toplumsal ve kişisel farkındalığımızın artmasına vesile olmasını diliyor; tüm engelli kardeşlerimizi hürmetle selamlıyorum." (Nizamettin Aşkın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir