• DOLAR 32.472
  • EURO 34.57
  • ALTIN 2475.777
  • ...
"Engelli kardeşlerimiz yeryüzünün melekleridir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yazılı bir açıklamada bulundu.

Vali Pekmez, yapmış olduğu açıklamada, "Engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak ve hayat standartlarını yükseltmek amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında 'Dünya Engelliler Günü' olarak kabul edilen 3 Aralık günü, engelli bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalığı arttırması açısından önemli bir gündür." dedi.

"Engellilik, yalnızca engellileri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendirmektedir." diyen Pekmez, "Bir ülkenin gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli konulardan biri tüm vatandaşlarına ve özelde engelli vatandaşlarına sağladığı imkânlar ve onlara sağladığı destek hizmetidir. İşte bu noktada şunu gururla ifade etmek isterim ki; devletimizin ve hükümetimizin son yıllarda engelli bireylerin yasal haklarının ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve istihdam edilerek, kendi kendilerine yetebilmelerine yönelik çalışmaları fevkalade artmış ve artmaya devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın"

İnsanların yaratılmışların en şereflisi olarak gördüğünü ve bu anlamda devletin yaşamasının insanın yaşatılmasına bağlı olduğunu dile getiren Pekmez, "Engellilerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek ve güçlendirecektir. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın, anlayışıyla hareket eden ve insanı 'Yaratılmışların en şereflisi' olarak gören bir medeniyet tasavvuru, yönetim anlayışı ve köklü geleneğin mensupları olarak bizler, her konuda engelli kardeşlerimizin hizmetinde olmaya, onları mutlu ve memnun etmeye, onları hayatın her sahasına dahil edip yaşamlarını kolaylaştırmaya büyük önem veriyoruz. Çünkü biz engelli kardeşlerimizi Hazreti Hatice annemizin dayısı oğlu ve cennetle müjdelenen ilk âmâ (görme engelli) Sahabi olan Abdullah İbni Ümmü Mektum'dan bu yana yeryüzünün melekleri diyoruz. Onlar yürekleri tertemiz, yeryüzünde kötülük mefhumundan izole olan dünyanın en masum insanlarıdır. Engelli kardeşlerimizin anne babaları da yeryüzünün en cefakâr ve vefakâr insanlarıdır." şeklinde konuştu.

Pekmez, son olarak şu şekilde konuştu: "Her vatandaşımız bilmelidir ki engelli kardeşlerimizin toplumsal hayatta daha fazla varlık göstermeleri, sosyal sorumluluk üstlenmeleri ve kendilerini hak ettikleri yerde görmeleri şüphesiz aziz milletimizin sosyal dokusunu zenginleştirecek ve gücüne güç katacaktır. Bu duygularla, öncelikle ilimizde yaşayan engelli kardeşlerim olmak üzere, ülkemizdeki tüm engelli bireylerin '3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutluyor, engelli kardeşlerimizin yaşadığı sorunlara karşı duyarlılığımızın artmasını diliyor, tüm engelli vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum." (Cemil Özdaş -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir