• DOLAR 32.548
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2427.286
  • ...
“AKSA`NIN SESİNİ KESEMEDİLER”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhsin Şenol-DOĞRUHABER

İşgalci israil tarafından 13 Kasım`da hedef alınarak füzelerle yerle bir edilen Gazze`deki Aksa TV`nin, Genel Müdürü Usame Afife gazetemizi ziyaret etti. O gece yaşananları anlatan Afife, “Binamızı yerle bir ettiler ama biz 2 dakika sonra başka bir yerde yayına başladık. Aksa`nın sesini kesmeye çalıştılar ama başaramadılar” dedi.

İşgalcilerin Gazze`ye son sızma girişiminin püskürtülmesinden sonra saldırganlaşan terör çetesi, 12 yıldan beri yayın yapan Aksa TV`nin binasına hava saldırısı düzenlemiş televizyon binasını yerle bir etmişti. Gazze`deki son gelişmeleri dünyaya anlatmak için yola çıkan Aksa TV Genel Müdürü Usame Afife ve beraberindeki heyet Doğru Medya Grubu`nu ziyaret etti. Ziyaret sırasında 13 Kasım gecesi yaşananları anlatan Afife, “Binamızı yerle bir ettiler ama biz 2 dakika sonra başka bir yerde yayına başladık. Aksa`nın sesini kesmeye çalıştılar ama başaramadılar” dedi.

“TV BİNAMIZI YERLE BİR ETTİLER 2 DAKİKA SONRA BAŞKA BİR YERDE YAYINA BAŞLADIK”

Aksa TV Genel Müdürü Usame Afife ve beraberindeki heyeti Rehber TV Programlar Koordinatörü Özkan Yaman, Doğruhaber Gazetesi Yazarı Abdülhakim Sonkaya ve Mavi Marmara Gazisi de olan Yetimler Vakfı Başkanı Fikri Karavil karşıladı. Samimi bir sohbetle devam eden ziyarette konuşan Aksa TV Genel Müdürü Usame Afife 13 Kasım günü yaşananları anlattı. 12 yıldan beri yayın yaptıklarını belirten Afife, “Kanalımız direnişin semboldür. 250 çalışanımız vardı. Saldırı haberleri gelmeye başladı. Kanalın yayında kalması için mücadele ettik. Saldırıdan önce hedef alındığımız haberi geldi ve kanalı boşaltmamız istendi. Biz de ilk olarak personeli sağ salim çıkartmayı hedefledik. Daha sonra canlı yayın cihazlarını çıkartmak için uğraştık. Saat 22.00`da droneler ile vurmaya başladılar. Bu saldırılardan sonra ise F-16 saldırıları olmaya başladı. Dakikalar içerisinde televizyon binamız yerle bir oldu. 2 dakika sonra başka bir mekânda canlı yayın yapmaya başladık. 20 dakika sonra ise işgalci israil`e ‘başaramayacaksınız!`, ‘Aksa`nın sesini kesemeyeceksiniz`` mesajını gönderdik. Ateşkes sağlanana kadar basit cihazlarla yayınlarımızı sürdürdük. Her şeyimiz yok oldu ama biz kanalımızı kapatmadık. 4 katlı bir yerimiz vardı. Şimdi ise 7-8 odalı bir yerde yayın yapıyoruz. Direnişin sembolü olan kanalımızın yayına devam etmesi için hayırseverlerden destek bekliyoruz” dedi.

“EN GÜÇLÜ SİLAHLARIYLA ÜZERİMİZE GELDİLER”

Terör çetesinin son Gazze saldırılarındaki hedefini de açıklayan Afife, “Barış girişimleri devam ederken israil bizim kendilerinden yana rahat olduğumuzu düşünmüş. Çok büyük bir operasyon planladılar. İstihbarat sistemleriyle ve casuslarıyla kapsamlı bir saldırı başlatmak istediler. Şehid Nur Bereket ilk çatışmada şehid oldu. En güçlü silahlarıyla üzerimize geldiler. Ama üst düzey bir terör çetesi komutanı da saldırılarda öldü. Saldırıları bitmeyecek ancak casusları deşifre oldu. Facebook`a casusların resimlerini kaldırmaları için başvuruda bulunmuşlar” şeklinde konuştu.

‘YAHUDİYİ ÖLDÜRME KORKUT`

Geçtiğimiz günlerde videosu basına düşen bayrak eylemi ile ilgili de konuşan Afife “Bayrak operasyonu 6 ay önce yapılmıştı. Gençler her zaman israil askerlerinin indirdiği bir bayrağa düzenek kurmuşlardı. 5 asker öldü veya yaralandı o saldırıda. 13 Kasım`da ise işgalci askerleri taşıyan bir otobüse kornet füzesi atıldı. Gazze`deki kayıplarımız çok olsaydı işgalcilerin de kayıpları çok olacaktı. O eylemde daha fazla asker öldürebilirdik. Ama bizim amacımız onları öldürmek değil daha çok korkutmaktı. Gazze`de bir söz vardır ‘Yahudi`yi öldürme korkut` diye. Çünkü onların en korktukları şey deşifre olmalarıdır” ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir