• DOLAR 32.35
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2310.274
  • ...
İlmin Kapısı Hazreti Ali Adana`da anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Vakfının kasım ayında organize ettiği "Sahabe Ayı" etkinlikleri kapsamında bir program da Adana'da gerçekleşti. Vakfın Adana İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen "İlmin Kapısı Hazreti Ali"  temalı gecede; çocukluğu, gençliği ve tüm hayatı İslamla geçen Hazreti Ali'nin İslam'a yaptığı hizmetlerin yanı sıra ahlakî faziletleri de anlatıldı.

Ramazanoğlu Kültür Merkezi'nde Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik, Hazreti Ali'nin hayatının anlatıldığı sinevizyon ve Adana Grup Kervan sanatçılarının seslendirdiği marşlarla devam etti.

Gecede açılış ve selamlama konuşması yapan Peygamber Sevdalıları Vakfı Adana İl Koordinatörü Osman Yalçınkaya, vakfın amacı ve faaliyetleri hakkında kısaca bilgiler verdi.

Peygamber efendimizin "Kur'an ve Sünnetten ayrılmayın!" şeklindeki düsturunu kendilerine rehber edindiğini belirten Yalçınkaya, bu amaçla Peygamber Sevdalıları Vakfının; Mevlid-i Nebi Etkinlikleri, Salavat Kampanyaları, Umre Ödüllü Siyer Sınavları, Şiir/Makale Yarışmaları, Sahabe Ayı, Dünya Müslüman Gençlik Haftası, Namaz Buluşmaları gibi birçok faaliyete imza attığını söyledi.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Araştırmacı Yazar İbrahim Yaz, çocukluğu, gençliği ve tüm hayatı İslamla şekillenen Hazreti Ali'nin İslam'a yaptığı hizmetler ve ahlakî faziletlerini anlattı.

Hz Ali'nin çocukluğundan itibaren Peygamber efendimizin himaye ve terbiyesinde yetiştiğini ve henüz 10 yaşındayken Müslüman olduğunu aktaran Yaz, akrabalarının dahi sahip çıkmadığı bir zamanda çocuk yaşına rağmen Hazreti Ali'nin sürekli Hazreti Muhammed'in destekçisi olduğunu belirtti.

"Aliler olduğu müddetçe İslam davası selamete gidecek bu mesaj insanlara ulaşacaktır"

Akrabalarından destek isteyen Peygamberimizin davetine sadece Hazreti Ali'nin icap ettiğini dile getiren Yaz, "Peygamber efendimiz, 'İnsanlara Allah'ın mesajını ulaştırmada kim bana yardımcı olacak?' dediği zaman kimseden ses çıkmazken Hazreti Ali 'Ben ya Rasulullah' dedi. Bu cümleye dikkat çekmek istiyorum. Çünkü hayatın her alanında, her döneminde Peygamber efendimiz zorluklarla karşılaştığında Hazreti Ali sürekli 'Ben ya Rasulullah' deyip öne çıkmıştır." diye belirtti.

Hazreti Ali'nin Peygamber efendimizin hicreti sırasında O'nun yatağına yatarak gösterdiği korkusuzluk ve fedakarlığı hayatı boyunca da sürdürdüğünü anlatan Yaz, "Hiçbir zaman zalimlerden korkmamak lazım. Aliler olduğu müddetçe İslam davası selamete gidecek bu mesaj insanlara ulaşacaktır. Yeterki Müslümanlar Hazreti Ali gibi bir feda olma bilincine sahip olabilsinler. Bugün bizler İslam'ın mesajını burada konuşabiliyorsak  bizden önceki Alilerin yapmış oldukları fedakarlıklar sayesindedir."diye belirtti.

Konuşmasında Hazreti Ali'nin fedakarlıklarından ve kahramanlıklarından kesitler sunan Yaz, İslam mücadelesinde Hazreti Ali'nin yolunu sürdürenlerin hep var olduğunu da örnekleriyle aktardı.

Yapılan konuşmaların ardından program, seslendirilen marş ve ezgiler ile devam etti. Yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA) 




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir