• DOLAR 32.528
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.104
  • ...
TÜBİTAK lise öğrencileri araştırma projeleri yarışması başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması`nın temel amacı gençleri düşünmeye, gözlem yapmaya, merak etmeye, merak ettikleri konuları araştırmaya teşvik ederek gelecekte karşılaşacakları problemlere yenilikçi ve özgün çözümler üretebilmelerine katkıda bulunmak.

Öğrenciler yarışmaya biyoloji, fizik, kimya, matematik, coğrafya, değerler eğitimi, psikoloji, sosyoloji, tarih, Türk dili ve edebiyatı, yazılım ve teknolojik tasarım alanlarında hazırladıkları özgün projeler ile katılabilecek. Projeler özgünlük, yenilikçilik, yararlılık (örneğin ekonomik, sosyal), uygulanabilirlik, özümseme ve hâkimiyet, kullanılan bilimsel yöntem gibi kriterlere göre değerlendirilecek. Yarışmaya Türkiye ve KKTC`de öğrenim gören tüm lise öğrencileri katılabilecek.

Bu yıl 50.`si gerçekleştirilecek Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması`nın başvuruları 20 Aralık 2018 - 04 Ocak 2019 tarihleri arasında https://e-bideb.tubitak.gov.tr adresinden yapılacak.

Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması bölge ve final olmak üzere iki aşamada gerçekleştiriliyor. Türkiye genelinde Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, Konya, İstanbul-Asya, İstanbul-Avrupa, İzmir, Kayseri, Malatya, Samsun ve Van olmak üzere on iki merkezde düzenlenen bölge yarışmalarında birincilik ödülü alan projeler final yarışmasına katılmaya hak kazanıyor.

Final yarışmasında her alanda ulusal dereceye giren öğrenciler derece aldıkları alanla ilgili bölümleri seçmeleri durumunda üniversite sınavına girecekleri ilk yıl ve bir defaya mahsus olmak üzere yarışmada aldıkları derece ile orantılı ek katsayı uygulamasından yararlanabiliyor.

Ayrıca final yarışmasına katılan projeler arasından seçilenler TÜBİTAK tarafından uluslararası proje yarışmalarına gönderiliyor.

Yarışmanın çağrısına ve proje hazırlama rehberine http://tubitak.gov.tr/tr/yarismalar/icerik-lise-ogrencileri-arastirma-projeleri-yarismasi adresinden ulaşabilirsiniz.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir