• DOLAR 32.575
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2428.45
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman yerel gazetelerinde 27 Nisan 2012 Cuma günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;

 

Batman Basın.com; "Batman'ı Kim ve Neden Karalamak İstiyor?"
Bazı yerel gazetelerde çarşaflı iki kadının bilboard afişi yırttıkları yönündeki haberler üzerine bir açıklama yapan Güneydoğu Kadınları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Zeynebe Akın, özel bir gayret sarf edilerek servis edilen haberin maksatlı ve tamamen mizansel olduğunu düşündüklerini belirtti.

 

'2012 KÖYDES Toplantısı Yapıldı'
Batman Valisi Ahmet Turhan'ın başkanlık ettiği "2012 KÖYDES" toplantısında, Batman Merkez ve İlçe köylerine yapılacak olan yatırımlar karara bağladı.

 

Batman Mezopotamya Gazetesi; 'MÜSİAD Üyeleri İstanbul'a Gidiyor'
MÜSİAD Batman Şube Başkanı ve üyeleri MÜSİAD'ın İstanbul'da gerçekleşecek olan 21. Olağan Genel Kurulu katılacaklar.

 

'Dikkat, Elektrikler Kesilecek'
Batman'da bakım-onarım çalışmaları nedeniyle 8 saat elektrik kesintisinin yaşanacağı bildirildi.

 

TEİAŞ 16. İletim ve İşletme Grup Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yapılacak olan bakım onarım çalışmasından dolayı 29.04.2012 tarihinde 06.00-14.00 saatlerinde elektrik kesintisi uygulanacağı bildirildi.

 

Batman Pusula Gazetesi; 'Yolcu Treni Raydan Çıktı'
Güney seferini yapan ve Kurtalan İlçesine gitmekte olan yolcu Treni Batman merkeze bağlı Yaylıca Köyü mevkiinde içinde yolcularıyla birlikte raydan çıktı. Şans eseri kazada ölen ve yaralanan olmadı.

 

'Basın Kutlu Doğum İçin Bir Araya Geldi'
Özel Sıddık Tekin Lisesi Mezunları Derneğinin düzenlediği Kutlu Doğum programında bir araya geldi.

 

Batman Medya Gazetesi; 'Susuz Köy Kalmayacak'
Bu yıl uygulanacak KÖYDES Projeleri, Vali Ahmet Turhan'ın başkanlık yaptığı toplantıda masaya yatırıldı.

 

'Mücavir Alan Sorunu Ankara'da'
Batman kent konseyinde geçtiğimiz günlerde gündeme gelen Batman Mücavir alan sorunu, Ankara'ya taşındı.

Batman Gazetesi; 'Özel Sıddık Tekin Lisesi Basınla Bir Araya Geldi' Özel Sıddık Tekin Lisesi Mezunları Derneğinin düzenlediği kutlu doğum programında basın mensupları bir araya geldi.

 

'Altınları Çalanlar Yakalandı'
70 Bin TL değerindeki altınları çalan şüpheli iki bayan ikametlerinde çalınan altınlarla beraber yakayı ele verdiler.

 

Batman Postası; 'BARO; Olayın Takipçisi Olacağız'
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Engelsiz Yaşam Merkezinde, zihinsel engelli genç kızın tecavüze uğradığı ve olayla ilgili bir kişinin tutuklandığı iddiaları üzerine Baro Başkanı Av. Tanrıseven açıklama yaptı. Tanrıseven "Olayı yakından takip ediyoruz. Mağdurların daha da mağdur olmaması için elimizden geleni yapacağız" dedi.

 

'Batman-Kıbrıs Uçak Seferleri Başlıyor!'
Pegasus, haftada iki gün Batman'dan Kıbrıs'a sefer yapacak. Diyarbakır Hava alanının bakıma alınacak olması nedeniyle günlük 14 sefere ulaşacak olan ve THY dışında özel firmaların da iniş-kalkış yapacağı Batman'a Pegasus'un sefer yapma kararı aldığı açıklandı. Yetkililer, haftanın Cuma ve Pazar günlerinde Ercan-Batman ve Batman-Ercan seferlerinin planlandığını belirterek uçuşların 1 Haziran tarihinde gerçekleşeceğini ifade ettiler.

Batman Barış Gazetesi; ''A Kalite' Ayıbı!'
Batman Medical Park Hastanesinde Kadın Doğum Uzmanı doktorunun 'boş yatak yok, 1 saat sonra gelin' diyerek eve gönderdiği hamile bayan, evde fenalaşınca hastaneye yeniden dönerken, yolda bebeğini dünyaya getirdi.

 

'3 Yıldır İçi Yanıyor!'
15 yaşındaki Yusuf Onar isimli bir çocuk, 3 yıl önce Batman'ın Yavuz Selim Mahallesindeki evinden çıktıktan sonra haber alınamadı.

 

Batman Doğuş Gazetesi; '"Sigara İnsanoğlunun En Büyük Düşmanı"'
Sigara, alkol ve uyuşturucu madde kullanımının risklerine dikkat çeken Batman Valiliği çocukları ve gençleri sigara kullanımından korumanın öneme dikkat çekti.

 

Batman Umut Gazetesi; 'Sağlık-Sen'den Tecavüz Olayı Kınama'
Batman'da hizmet veren Engelsiz Yaşam Merkezi'nde zihinsel engelli bir kıza tecavüz edildiği iddiasına Batman Sağlık-Sen Şubesi'nden sert tepki geldi. Açıklamada, böyle olayların ahlaki yozlaşma ve ahlaki, manevi değerlerin yitirilmesinden kaynaklandığı belirtildi.

 

Batman Duruş Gazetesi; '"Batman'ı Kim ve Neden Karalamak İstiyor?"'
Bazı yerel gazetelerde çarşaflı iki kadının bilboard afişi yırttıkları yönündeki haberler üzerine bir açıklama yapan Güneydoğu Kadınları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Zeynebe Akın, Özel bir gayret sarf edilerek servis edilen haberin maksatlı ve tamamen mizansel olduğunu düşündüklerini belirtti.

 

Batman Çağdaş Gazetesi; 'Eğitim'e Ödenek Dopingi'
Milli Eğitim'e bu yıl ödenek yağdı. Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Vali Ahmet Turhan'ın desteğiyle bu yıl temel eğitimde 633, ortaöğretimde 406 eğitim yuvasının kazandırılacağına dikkat çekti ve ekledi; "Son yılların en büyük ödeneğiyle buluştuk. Batman merkez ve tüm ilçelerde yeni eğitim yuvaları yapılacak." (M. Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir