• DOLAR 32.572
  • EURO 34.898
  • ALTIN 2426.718
  • ...
"Yemen`de her 11 dakikada bir çocuk açlıktan ölüyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt'te, Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) ve İnsani Yardım Vakfı (İHH), Yemenli Müslümanlar yararına İbrahim Hakkı Hazretleri Kız İmam Hatip Ortaokulunda, Yemenli Müslümanlar yararına kermes düzenledi.

Kermes etkinliğini Yemen'de bulunan mazlum Müslümanlar için düzenlediklerini ifade eden, Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Başkanı Murat Kalkan, ülkede büyük bir zulüm yaşandığına dikkat çekti.

Kalkan, "Şu anda Yemen'de büyük bir zulüm var. İnsanların çoğu kolera gibi değişik hastalıklardan ve savaş nedeni ile günde 130 çocuk ölüyor. Yemen'de şu ana kadar ölenlerin sayısı 80 bini aşmış durumda, hakikaten Yemen'de büyük bir zulüm var. Bizler de Müslüman kardeşlerimize yardımcı olmak için Şuurlu Öğretmenler Derneği önderliğinde kendi okulumuzda bir kermes düzenledik." dedi.

"Bu çatışmaların arkasında ABD ve israil var"

Yemen'de ölen Müslümanların ne Birleşmiş Milletlerin ne de Avrupa Konseyinin umurunda olmadığına vurgu yapan Kalkan, bu çatışmaların arkasında ABD ve siyonistlerin olduğunu söyledi.

Kalkan, "Ümmet olarak Yemen'de bulunan Müslüman kardeşlerimize dua ediyoruz. Fakat Malcolm X'in dediği gibi sadece dua yeterli değil, bu işi fiiliyata dökmemiz ve fiziki bir müdahalenin olması gerekiyor. Çünkü orada ölen Müslüman kardeşlerimiz, Birleşmiş Milletler, Avrupa Konseyi olsun hiçbirinin umurunda değil. Ama Müslüman STK'lar, cemaatler olarak mutlaka büyük bir tepki gösterilmesi gerekiyor. Çünkü bu çatışmaların arkasında Emperyalist ABD ve israil var. Ve orada büyük bir zulüm yaşanıyor." ifadelerini kullandı.

"Müslümanların derdi ile dertlenmeyen Müslüman değildir"

Yemen'de bir insanlık daramı yaşandığına dikkat çeken İnsani Yardım Vakfı (İHH) Kadın Kolları Başkanı Fatma Erdemci, annelerin feryadının dünya basınına yansıdığı halde Birleşmiş Milletlerin ve bütün dünyanın bu zulme kör ve sağır kaldığını söyledi.

Erdemci, " Biliyorsunuz ki Yemen'de bir insanlık daramı var. Geçen hafta takip ettiğimiz haberlerden şunu gördük ki bir hafta içerisinde 130 kişi açlıktan öldü ve her 11 dakikada bir çocuk açlıktan ölüyor ve annelerin feryadı dünya basınına yansıyor. Ama maalesef Birleşmiş Milletler başta olmak üzere bütün dünya kör ve sağır kesilmiş durumda. Bunlar her zaman İslam coğrafyasında yaşanan katliamlara kör, sağır kaldıkları gibi, Yemen'de yaşananlara da kör, sağır ve dilsiz kaldıklarını görüyoruz. İnsanlar feryat ve figan ediyor ama biz bu feryat ve figanlara sessiz kalamayız. Çünkü biz Müslümanız ve Müslümanların derdi ile dertlenmeyen Müslüman değildir." şeklinde konuştu

"Evimizde tıka basa yemek yerken insanların açlıktan öldüğünü evimizden izliyoruz"

Müslümanların evlerinde tıka basa yemek yerken insanların açlıktan öldüğüne dikkat çeken Erdemci, Yemen'de yaşanan insani drama duyarsız kalmamak adına bu kermesi düzenlediklerini söyledi.

Erdemci, "Hazreti Peygamber, 'Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir.' diyor. Ve global dünyada komşuluk eskisi gibi tabir edilen 40 ev sağımız, 40 ev solumuz değildir. Artık sosyal medya ve kitle iletişim araçları ile insanlar evimizde. Biz evimizde tıka basa yemek yerken insanların açlıktan öldüğünü evimizden izliyoruz ve buna duyarsız kalmamak adına bu kermesi düzenledik. Kermesten elde edeceğimiz gelir, Allah'ın yardımı ile Yemen'e gidecek, aç insanlara aş olacak, mağdur ve mazlumlara umut olacaktır. Onların karınlarını doyurmaktan ziyade, dünyanın diğer ucunda kendileri için çarpan yüreklerin olduğunu bilecekler ve diyecekler ki 'Birileri bizim derdimizle dertleniyor, yürekleri bizim için kederleniyor ve bizim için çarpan yürekler var.' Yani onları Allah için sevdiğimizi ve hatırladığımızı bilecekler. En önemlisi belki de budur. Bu vesile ile emeği geçen herkese başta velilerimiz, öğrencilerimiz, okul idaremiz ve hayırseverler olmak üzere katkı sunan herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Bizim burada karnımız tok iken Yemen'deki çocukların açlıktan öldüğüne dikkat çeken Fatma yıldız ise "Yemen'deki kardeşlerimiz şu anda aç, annemizin evde hazırlamış olduğu dolma, çörek, börek gibi ürünleri kermese getirdik. Bu ürünleri satıp Yemen'de bulunan kardeşlerimize yollayacağız. Bizler burada her şeyi israf ediyoruz ama onlar açlıktan ölüyorlar. Bizim buradan göndereceğimiz yardımlarla karınları doyacak." ifadelerini kullandı.

"Yemenli kardeşlerimiz yararına okulda bir kermes düzenledik." diyen Hatice Güngör, "Buradan gelecek bütün geliri kardeşlerimize yollayacağız. Bizler burada doyarken onlar aç kalıyor. Hâlbuki israf yapmasak ve bizden arta kalanları Yemenli kardeşlerimize yollasak onlar açlıktan kurtulur. Bazen annemizin yaptığı yemekleri beğenmiyoruz fakat Yemen'de çocuklar açlıktan ölüyor. Bu tür kermesleri Türkiye'de bulunan bütün okulların düzenlemesi gerekir. Çünkü biz onlar için çok üzülüyoruz ve Peygamber Efendimiz 'Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir.' diyor." şeklinde konuştu. (Murat Orhan - İLKHA) 

















Bu haberler de ilginizi çekebilir