• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2299.224
  • ...
D.Ü. Tıp Fakültesinde Kürtçe Seçmeli Ders Olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Kurulu ve Dicle Üniversitesi Senatosu tarafından alınan karar ile Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinde 2012-2013 Eğitim - Öğretim yılından itibaren yeni başlayan Tıp öğrencilerine "Kürtçe" seçmeli ders olarak okutulacak.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Fuat Gürkan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bölgede dil sorunu nedeniyle hastaların zaman zaman şikayetlerini hekime iyi anlatamadıklarını veya tercüman aracılığı ile anlatmak zorunda kaldıklarını belirterek; "Mezun ettiğimiz hekimler çoğunlukla bölgede görev alıyorlar. Bu nedenle bunların hastayla iletişimi daha iyi sağlamaları için Tıp Fakültesi 1. Sınıf için seçmeli "Kürtçe" dersinin açılmasını uygun gördük." dedi.

Önemli Değişiklikler Yaptık
Tıp Fakültesi'nde göreve geldikleri son 3,5 yılda önemli değişikliklere imza attıklarını ifade eden Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürkan; "Bir taraftan yurt içindeki diğer Tıp Fakülteleri ile kaynaşma maksadıyla toplam 559 öğrencimizi uzak illere gezilere götürdük, bir taraftan da Yükseköğretimde Bologna süreciyle ilgili olarak fakültede seçmeli dersler başlattık. Önümüzdeki yılda da "Kürtçe" dersini seçmeli ders olarak okutarak da Türkiye'de Tıp Fakülteleri arasında bir ilki başlatmış olduk" şeklinde konuştu.

Gürkan konuşmasını şöyle sürdürdü; "Fakültemizde Kürtçe seçmeli ders olarak okutulmasını Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün "Doktora tayin olmadan önce biraz Kürtçe öğretseydik vatandaşlarımıza hizmet verirken daha düzgün iletişim kurarlardı" şeklindeki açıklaması bize ilham kaynağı oldu ve bu "Kürtçe" açılımını gerçekleştirdik." (Ayetullah Turgut - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir