• DOLAR 32.565
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2430.28
  • ...
Bakan Günay'dan "Dünya Fikri Mülkiyet Günü" Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 26 Nisan "Dünya Fikri Mülkiyet Gününe özel bir mesaj yayınladı. Günay, "Dünya fikri mülkiyet organizasyonu (WIPO) üyesi ülkeler tarafından kutlanan 26 Nisan Dünya Fikri Mülkiyet Günü münasebetiyle; kültür endüstrimizin vazgeçilmez paydaşları olan müzik, ilim edebiyat, sinema, güzel sanatlar, bilişim ve tüm yaratıcı alanlardaki üretimleri ile insanımızın kültürel hayatını zenginleştiren herkese bu anlamlı günde minnettarlığımı ifade etmek isterim" dedi.

Yayınlanan mesajda günün amacına da değinen Bakan Günay, "Dünya Fikri Mülkiyet Günü çerçevesinde; fikri mülkiyet haklarına ilişkin toplumsal bilincin yükseltilmesi, sanatsal faaliyetler ile teknolojik buluşlardaki gelişmenin insan hayatı üzerindeki olumlu etkisinin ve dünyamıza şekil veren rolünün gözler önüne serilmesi amaçlanmaktadır.

Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü her yıl Dünya Fikri Mülkiyet Günü dolayısıyla bir tema belirlemektedir. Bu yıl ise "vizyoner yenilikçiler" teması belirlenmiştir. Fikri Mülkiyet Günü, özellikle de yenilikçiler tarafından ortaya konan yaratıcılık ile yine bu kişilerin küresel boyutta toplumlara sundukları paha biçilemez katkılarına dikkat çekmeyi amaçlamıştır. "İster sanatsal ister teknolojik olsun her büyük yenilikçiliğin arkasında bir insan hikayesi vardır" bu anlayış çerçevesinde Bakanlığımız da ülkemiz topraklarının ilham verdiği tüm vizyoner yenilikçileri desteklemekte ve kültür endüstrimize yaptıkları katkılara büyük önem vermektedir" denildi. (Ayetullah Turgut - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir