• DOLAR 32.575
  • EURO 35.017
  • ALTIN 2430.659
  • ...
CEZA HÜDA PAR`A DARBE TÜRKİYE`YE
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi, FETÖ tarafından kurulan kumpas davasında HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcılarından Sait Şahin, M. Bahattin Temel, HÜDA PAR'ın 26'ncı Dönem İstanbul milletvekili adaylarından Fikret Gültekin'in cezalarını  onaylayarak skandal bir karara imza attı. Yargıtay'ın, FETÖ tarafından kurulan kumpas davasından mahkûmiyet kararı verdiği HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, “Bu onama ile biz değil; kardeşliği ve huzuru için mücadele verdiğimiz Türkiye cezalandırılmıştır.” dedi.

TÜRKİYE CEZALANDIRILMIŞTIR

Yargıtay'ın, FETÖ tarafından kurulan kumpas davasında HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcılarından Sait Şahin, M. Bahattin Temel ve Gazeteci Fikret Gültekin hakkında mahkumiyet kararı vererek imza attığı skandal karara ilişkin, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin`den ilk tepki geldi. FETÖ`cü emniyet ve yargı mensuplarının oluşturduğu gülünç ve uyduruk dosyadan kendilerine verdikleri cezayı, Yargıtay`ın onadığını duyuran Şahin, bu kararın bir kez daha memlekette asıl sorunun temel kaynağının devlet olduğunu gösterdiğini ifade etti. Dava arkadaşlarıyla daima "adalet, kardeşlik ve huzur" dediklerini sözlerine ekleyen Şahin, bu kutlu davayı sürdürmeye devam edeceklerinin altını çizdi. Şahin, “2011 yılında FETÖ`cü emniyet ve yargı mensuplarının oluşturduğu gülünç ve uyduruk dosyadan bize verdikleri cezayı, Yargıtay onadı. Memlekette olmayan ‘adalet` bir yara daha almış olmakla birlikte, bu onama ile biz değil; kardeşliği ve huzuru için mücadele verdiğimiz Türkiye cezalandırılmıştır.” dedi.

‘YARGI TERAZİSİNDE İDEOLOJİK HESAPLAR VAR`

Devlet içinde adaleti istemeyenlerin olduğuna dikkati çeken Şahin, “Bu karar bir kez daha gösterdi ki bu memlekette asıl sorun ve toplumsal sorunlarımızın temel kaynağı devlettir; devlet içinde adaleti ve ilişkili olarak kardeşliği, huzuru istemeyenlerdir. Yargı terazisini adaletle değil, yanlış siyasi ve ideolojik hesaplarla kullananlardır. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın`, ‘adalet mülkün temelidir` düsturları, devletin ancak adaletle, insanı yaşatmakla ayakta kalabileceğini gösterirken ve tarih de buna şahitlik ederken; devletin zulümde ısrar etmesi; binilen dalın kendi eli ile kesilmesidir.” ifadelerini kullandı.

“BU KUTLU DAVAYI SÜRDÜRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Son olarak ödedikleri bedellerin karşılığını ahirette alacaklarını söyleyen Şahin, “Aldığımız cezalara ve uğradığımız zulümlere rağmen ben ve bu davaya inanmış bütün dava kardeşlerimiz; memleket için ‘adalet, kardeşlik ve huzur` dedik, bundan sonra da bunları bayraklaştırmaya ve bu kutlu davayı sürdürmeye devam edeceğiz. Çünkü biz inanıyoruz ki ödediğimiz bedeller, er veya geç dünyada adaletin tesisine, ahirette cennete vesile olacaktır inşallah.” sözlerine yer verdi.

“HAKİM VE SAVCI CÜBBESİ GİYMİŞ TERÖRİSTLER TARAFINDAN ARKADAŞLARIMIZA TERÖRİST DAMGASI VURULMUŞTUR”

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, FETÖ kumpasının Yargıtay tarafından onanmasını yaptığı basın açıklamasıyla duyurmuştu.İddianameleri hazırlayan hâkimlerin tamamının FETÖ`den işlem gördüklerini söyleyen Sağlam, “Bu arkadaşlarımız hakkında işlemleri yürüten kolluk görevlilerinin neredeyse tamamı FETÖ üyesi oldukları gerekçesiyle meslekten çıkarılmış, bazıları halen tutuklu olarak yargılanmaya devam ediyor. İddianameyi hazırlayan savcı Hakan Karaali (sicil:34191) ve arkadaşlarımızın cezalandırılmalarını talep eden duruşma savcısı İsmail Tandoğan (sicil:39622) 15 Temmuz darbe girişiminden saatler sonra 16 Temmuz günü ilk etapta açığa alınan savcıların arasında olması bu şahısların kimlikleri ve niyetleri hakkında yeterince bilgi vermektedir. Adı geçen bu iki savcı ile beraber bu arkadaşlarımıza örgüt yöneticisi oldukları gerekçesiyle ceza veren mahkemenin başkanı Hadi Çağdır (sicil:37378), üyeler Mustafa Başer (Sicil:40054) ve Mesut Özcan (Sicil:40180) da HSYK`nın 24 Ağustos 2016 tarih ve 426 sayılı kararıyla meslekten çıkarılmışlardır. Meslekten atılmalarının gerekçesi; terör örgütüyle üyelik, irtibat ve iltisaktır. Yani hâkim savcı cübbesi ve polis üniforması giyen teröristlerin oluşturduğu dosya üzerinden yürütülen bir yargılama sonucunda arkadaşlarımıza terörist damgası vurulmuştur.” ifadelerini kullandı.

KAMUOYUNDAN YARGITAY`IN HÜDA PAR KARARINA SERT TEPKİ

Yargıtay'ın, FETÖ tarafından kurulan kumpas davasında, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcılarından Sait Şahin, M. Bahattin Temel ve Gazeteci Fikret Gültekin hakkında mahkûmiyet kararı vererek imza attığı skandal karara tepkiler gelmeye devam ediyor. Sosyal medya hesapları Twitter`dan #YeniTürkiyeBuMu hastagına yazan gazeteci ve akademisyenler, bu kararların yeni Türkiye`nin değil, eski Türkiye`nin ta kendisi olduğunu ifade ettiler. “Bu nasıl bir adalet?” diyen Gazeteci Âdem Özköse, “Savcı, hâkim ve polislerin FETÖ'den tutuklandığı davadan HÜDA-PAR yöneticileri Sait Şahin, M. Bahaddin Temel ve gazeteci Fikret Gültekin'e verilen hapis cezaları Yargıtay tarafından onanmış. Verilen cezalar her biri için 6 yıl 3 ay. Bu nasıl bir adalet?” dedi.

“SİZ YENİ TÜRKİYE DEĞİL ESKİ TÜRKİYE`NİN TA KENDİSİSİNİZ”

HÜDA PAR yöneticilerine verilen kararı protesto ettiğini söyleyen Gazeteci İlhami Işık, “HÜDA PAR yöneticilerine verilen kararı protesto ediyorum. Ve diyorum ki siz, FETÖ-METÖ ile asla mücadele etmediniz ve etmiyorsunuz. Siz yeni Türkiye değil eski Türkiye`nin ta kendisisiniz. Ergenekon ve Balyoz ve diğer davalarda niye yeniden yargılama kararı verdiniz ve doğru da yaptınız. Gerekçeleriniz FETÖ`cü polisler, FETÖ`cü savcılar, FETÖ`cü hâkimler karar verdiği için. HÜDA PAR davasında da bunların hepsi var. Neden aynı kararı vermiyorsunuz. Hukukçu değilsiniz.” ifadelerini kullandı. Star Gazetesi Yazarı Yakup Köse de, “FETÖ`cü hâkim ve savcıların kumpaslarıyla açılan davaların FETÖ`cülerin iddia ettiği doğrultuda şu zamanda onaylanması ne demek?” diye sordu.

“BU BÜYÜK BİR HAKSIZLIK!”

Kumpas davalarının bu şekilde sonuçlanmaması gerektiğini ifade eden Gazeteci Arzu Erdoğral, “FETÖ yargısının tertiplemiş olduğu kumpas davaları böyle sonuçlanmamalı, bu büyük bir haksızlık! HÜDA PAR'ın Genel Başkan Yardımcılarına "örgüt üyeliği"nden 6'şar yıl 3`er ay hapis cezası verildi.” dedi.

“CÜBBELİ TERÖRİSTLERİN KARARLARININ ALTINA İMZA ATMAK, ADALETE, VİCDANA SIĞMAZ”

Diriliş Postası Yazarı Mehmet Toprak, “HÜDAPAR Genel Başkan Yardımcıları Sait Şahin, Bahattin Temel ve Milletvekili Adayı Fikret Gültekin hakkında FETÖ'cü savcı ve hâkimlerin verdiği 6 yıl 3 aylık cezayı Yargıtay onadı. Meslekten ihraç edilen cübbeli teröristlerin kararlarının altına imza atmak adalete, vicdana sığmaz!” diye yazdı.

“KARARIN ONANMASI BÖLGENİN PKK`NIN UZANTILARINA BIRAKILMA ÇABASIDIR”

MAK Danışmanlık ve Arge-Der Strateji Enstitüsü Başkanı Mehmet Ali Kulat ise “Yerel Seçime çeyrek kala Güneydoğu da AK Parti`nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın en kritik seçimlerde yanında dimdik duran HÜDA PAR yöneticilerine yönelik FETÖ kumpas davalarında verilen kararların onanması tek kelimeyle bölgenin PKK`nın uzantılarına bırakılma çabasıdır.” dedi.

“YARGI ÜZERİNDE VESAYET HEP DEVAM EDİYOR”

Yargının karma hale geldiğini söyleyen Köklü Değişim Medya Genel Koordinatörü Mahmut Kar da “HÜDA PAR yöneticileri Sait Şahin, Fikret Gültekin ve Bahattin Temel hakkındaki cezaları Yargıtay onamış. #YeniTürkiyeBuMu Yargı Zulmü ve vesayet devam ediyor. Eskiden Kemalist yargı, dün ‘FETÖ` yargısı, bugün adı konulmasa da karma yargı. Yargı üzerinde vesayet hep devam ediyor.” şeklinde ifade etti. Tepkiler, #YeniTürkiyeBuMu hastagına yazılmaya devam ediyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir