• DOLAR 32.55
  • EURO 34.882
  • ALTIN 2425.916
  • ...
Yusufî anaların gözyaşları dinmiyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi Adana Koordinatörlüğü, İslami hassasiyetinden dolayı FETÖ yargısının kumpaslarıyla 19 yıldır cezaevinde bulunan İlhan Kuş'un (41) ailesini ziyaret etti.

İlhan Kuş'un 65 yaşındaki hasta annesi Gevriye Kuş ve kardeşleriyle görüşen İnisiyatif yetkilileri, ailenin sıkıntılarını dinleyip not aldılar. Ayrıca Yusufî mahkumların özgürlüklerine kavuşmaları için sürdürdükleri çalışmalar ve yaptıkları faaliyetleri aile ile paylaştılar.

Ziyarette konuşan 28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileler İnisiyatifi Adana Sözcüsü Orhan Erkuş, İslamî faaliyetlerinden dolayı yıllardır cezaevine konulan Hizbullah, Hizb-ut Tahrir, Vasat ve Sivas tutuklularına dikkat çekti.

"Yusufîler için af değil adalet istiyoruz"

28 Şubat sürecinde uydurma ve düzmece delillerle binlerce insanın İslami faaliyetlerinden dolayı cezaevine konulduğunu ifade eden Erkuş, "Yusufîler için af değil adalet istiyoruz" diye belirtti.  Erkuş, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ'cü olduğu tespit edilen binlerce yargı mensubunun açığa alındığını ve bu hakimlerce verilen kararların da gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Ziyarette gözyaşlarını tutamayan İlhan Kuş'un annesi Gevriye Kuş, 19 yıldır yaşadığı sıkıntıları inisiyatif yetkilileriyle paylaştı.

"FETÖ'cü hâkimlerin verdiği cezalar geçersiz sayılsın"

Yaşadıkları sıkıntı ve çileleri anlatan Kuş, oğlunun Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi iken yakalandığını belirtti. Kuş, "Gözaltındayken oğluma günlerce işkence ettiler. Tutuklandığında cezaevine ziyarete gittiğimizde yürüyemiyordu. Oğlum tam 19 yıldır cezaevindedir. Bir Malatya, bir Gümüşhane, bir Osmaniye bu şekilde cezaevi cezaevi dolaştırdılar. Ben de hasta oldum, kalp krizi geçirdim. Kalbimden ameliyat oldum. Bende şeker, tansiyon çıktı. Zaten babası kalp krizi geçirip vefat etti. Ben hep çile çekiyorum. Ağlamadığım bir an yok, artık bu zulüm yetmez mi?" diyerek yetkililere çağrıda bulundu.

Yaşadıkları haksızlıkların FETÖ komplosu olduğunun ortaya çıktığını işaret eden Kuş, FETÖ terör örgütü üyesi olmakla yargılanan hâkimlerin verdiği kararların geçersiz sayılarak oğlunun serbest bırakılmasını istediklerini söyledi.

"Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin ağabeyimle ilgili yeniden yargılanma talebi uygulanmıyor"

İlhan Kuş'un kardeşi Sezai Kuş ise yargı sistemindeki hukuksuzluklara dikkat çekti. Abisinin İslami hassasiyetinden dolayı yakalandığını ve 19 yıldır zulüm gördüğünü söyleyen Kuş, ayrıca abisiyle ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin vermiş olduğu yeniden yargılanma hakkının Türkiye'de uygulanmamasının hukuksuz olduğunu belirtti. Bu konuda verdikleri tüm dilekçelere ret cevabı geldiğini dile getiren Kuş, "Biz af değil yeniden yargılanma hakkı talep ediyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir