• DOLAR 32.526
  • EURO 35.139
  • ALTIN 2490.885
  • ...
Siirt`te silah ve mühimmat ele geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt'in Kurtalan ilçesinde haksız kazanç elde etmek maksadıyla ellerinde bulundurdukları ruhsatsız silah ve mühimmatları satmak için müşteri arayışında oldukları belirtilen 3 kişi, düzenlenen operasyonla gözaltına alınırken, operasyonda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Siirt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Siirt İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince; Kurtalan ilçesinde Ş.K, S.S. ve H.U. isimli şüphelilerin, haksız kazanç elde etmek maksadıyla ellerinde bulundurdukları ruhsatsız silah ve mühimmatları satmak için müşteri arayışında oldukları yönünde bilgiler elde edildiği belirtildi." denildi.

Çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiği belertilen açıklama, şöyle sürdü:

"Adli Makamlardan alınan arama kararına istinaden, Siirt İl Jandarma Komutanlığı, KOM Şube ekiplerince, 20-26 Kasım 2018 günü Siirt ili Kurtalan ilçesinde şüphelilerin ikamet ettikleri ev ve eklentilerinde yapılan arama sonucu; bir adet 9 mm çaplı star marka ruhsatsız tabanca, bir adet 9 mm çaplı browning marka ruhsatsız tabanca, bir adet 7,65 mm çaplı markası ve modeli olmayan ruhsatsız tabanca, bir adet 9 mm çaplı faturasız blow F92 Marka kurusıkı tabanca, 6 adet 9 mm çaplı tabanca şarjörü, bir adet 7,65 mm çaplı tabanca şarjörü, 207 adet (9) mm çaplı MKE marka dolu tabanca fişeği, 8 adet 9 mm çaplı boş tabanca fişeği,70 adet kurusıkı tabanca fişeği, bir adet magnum Av-Kar marka yarı otomatik av tüfeği, 16 adet (12) kalibrelik dolu av tüfeği fişeği, bir adet 6136 sayılı yasa kapsamında bıçak, 2 adet şüphelilere ait cep telefonu, ele geçirilmiştir."

Açıklamada, söz konusu olayla ilgili olarak ele geçirilen 6136 sayılı kanun kapsamında yer alan ateşli silah, bıçak ve mühimmatlara el konularak, Kurtalan Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi verildiği, alınan talimatlar doğrultusunda şüpheli şahıslar hakkında gerekli soruşturma işlemlerin başlatıldığı ifade edildi. (Murat Orhan-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir