• DOLAR 32.506
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2435.104
  • ...
Esed Diyarbakır'da Protesto Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - "Özgür Üniversiteli Gençliği" Suriye'de Baas rejiminin muhalefete yaptığı zulme dikkat çekmek için Yenişehir Ofis semtinde basın açıklaması yaparak Esed'i Protesto etti. Basın açıklamasına Özgür-Der Diyarbakır Şubesi mensupları da destek verdi.

 

Basın açıklaması için bir araya gelen üniversiteli öğrenciler, "Dün Hama Bugün Humus, İnsanlık Onuru Suriye'de Ölmesin, Despotizme de Emperyalist Müdahaleye de Hayır! Allah'ın Yardımıyla Zafer Yakındır, Stop The Massacre İn Syria, Bijî Azadî Bîmre Dîktatorî" şeklinde Türkçe, Kürtçe ve İngilizce dövizler taşıdı.

 

Baskıcı Rejimi Son 1 Yıl İçinde 10 Bin'den Fazla Müslüman'ı Katletti Özgür Üniversiteli Gençliği adına basın açıklamasını okuyan İlyas Çetinkaya, Esed'in baskıcı rejimi son 1 yıl içinde 800'ü çocuk 10 bin'den fazla Müslüman'ı katlettiğine dikkat çekerek, Ortadoğu halklarının özgürlük ve adalet çağrılarına, Suriye'den ses veren direnişçiler; zalim rejimine karşı kenetlenerek, İntifada ruhunu diri tutmaya çalışıyorlar dedi.

 

Tunus ile alevlenen kıvılcımın domino etkisi yaratarak başta Mısır, Yemen ve Libya olmak üzere zalim diktatörlüklerin nasıl devrilebileceklerinin en güzel örneklerini gösterdiğini söyleyen Çetinkaya, Emperyalist rejimlerin kuklaları olan bu diktatörlerin halkı durdurmak ve sindirmek için şiddet adına denemedikleri yol kalmadığını vurguladı.

 

Esed, Babasını Aratmıyor
Çetikaya tekbir ve sloganlar eşliğinde basın açıklamasını şöyle sürdürdü:
Ortadoğu'daki bu mücadelenin kendi ülkelerine de sıçrayacağı korkusunu yaşayan Esed, babasını aratmayacak bir vahşetin yamyamlığına bürünerek ilk günden itibaren Suriye intifadasını genç, yaşlı, çocuk, hasta, kadın ayrımı gözetmeden kalleşçe saldırılarla, tanklarla, bombalarla bastırmaya çalıştı ve bu katliamlarına her geçen gün yenilerini ekledi. Ve her geçen gün katliamın boyutunu artırıyor. Şehirler tanklarla, füzelerle, ağır silahlarla bombalanırken, savunmasız siviller vahşice katlediliyor. Genç erkeklerin boğazları kesiliyor, kadınlar tecavüz edildikten sonra öldürülüyor."

 

Kimi çevre, partiler, ülkeler ABD işgalini, NATO müdahalesini bahane ederek Suriye direnişini karalamaya, geçersiz kılmaya çalıştığına dikkat çeken Çetinkaya, bu durumu büyük bir vebal olarak nitelendirerek kesinlikle ne emperyalist müdahaleyi ne de işbirlikçi siyaseti asla kabul etmeyeceklerini söyledi.

 

Gazeteci Adem Özköse ve Hamit Coşkun Suriye'nin Elindedir
Çetinkaya, 46 gündür kendilerinden haber alınmayan gazeteci Adem Özköse ve Hamit Coşkun'un, bir buçuk ayı aşkın bir süredir Suriye rejiminin esareti altında olduklarının görgü tanıklarının ifadeleriyle kesinleştiğini ifade ederek, esaret hallerinin son bulması için daha somut adımların atılması gerektiğini söyledi.

 

Çetinkaya açıklamasını, İzzet ve şerefin Allah'ın, Rasulünün ve mü'minlerin olduğunu belirterek sona erdirdi. (Osman İçli - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir