• DOLAR 32.322
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2292.96
  • ...
Yetimler Vakfı Uganda`da cami açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkezi Diyarbakır'da bulunan Yetimler Vakfı, Ugandalı Müslümanların ibadet ihtiyacını karşılayabilmeleri için Buyende şehrinde cami yaptırdı.

Yetimler Vakfı, daha önce temellerini attığı Ahmet Yasin Camii'nin açılışını gerçekleştirdi. Buyende şehrine bağlı Ndalike köyünde inşa edilen cami, Yetimler Vakfı temsilcilerinin de katıldığı bir programda dualarla ibadete açıldı.

Misyonerlik faaliyetlerinin had safhada olduğu Uganda'da, Müslümanların maddi imkansızlıklar dolayısıyla ibadetlerini yapabilecek mescitlere sahip olmadığını söyleyen Yetimler Vakfı temsilcileri, "İslam'a yeni girmiş Müslümanlar, buralarda dini öğrenme ve yaşama noktasında sıkıntı yaşıyorlar. Biz buradaki Müslüman kardeşlerimizin hem karınlarını hem de ruhlarını doyurmak için bir dizi yardım faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Özellikle burada açılan bu cami inşallah hem Müslümanların rahat ibadet etmesini sağlayacak hem de bu mescit vesilesi ile inşallah birçok insan hidayet bulacaktır." dedi.

Bir dizi yardım faaliyetleri için Uganda'ya geldiklerini belirten Yetimler Vakfı temsilcileri, yapacakları yardımlar arasında su kuyusu açma, gıda yardımı, kurban kesme, nakdî yardım ve sünnet organizasyonunun olacağını belirttiler. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir