• DOLAR 32.598
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2497.065
  • ...
Dubalara zarar verenler için tespit çalışması başlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Tuşba İlçesine bağlı İskele Caddesindeki dubalara zarar verenlerle ilgili tespit çalışma başlatıldı

Resmi açılış için gün sayan caddede bazı sürücülerin refüjdeki yol şerit ayırıcı reflektörlü mantar dubalara zarar vererek karşı şeride geçmesi üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta ekipleri, sürücülerin tespit edilmesi için çalışma başlattı.

Mobese kameralarından caddeye zarar veren sürücüler tespit edilerek cezai işlem uygulanacak. Ayrıca trafik zabıta ekipleri gün boyu cadde üzerinde denetim yapacak.

Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından İskele Caddesinin çift yöne çevrilen kısmında ışıklandırma, ağaçlandırma ve kaldırım çalışmaları yapıldığını belirten Ulaşım Daire Başkanı Kemal Mescioğlu, caddeye verilen zararın kabul edilemez olduğunu söyledi.

Konuya ilişkin emniyet birimleriyle birlikte gerekli çalışmaları başlattıklarını belirten Mescioğlu, "İskele Caddemiz örnek bir çalışma ile çift yöne çevrildi. Kısa bir süre içerisinde resmi açılışı yapılacak olan caddemizde maalesef kimi sürücüler tarafından orta refüjde kullanılan yol şerit ayırıcı reflektörlü mantar dubalara zarar verilmiştir. Burada yapılan hizmete zarar veren ve cadde trafiğini tehlikeye sokan sürücülerin plakalarının tespit edilmesi için trafik zabıta ekiplerimiz ve emniyetimizin ilgili birimleri gerekli çalışmaları başlatmıştır. Bu sürücüler tespit edilerek zarar bedeli ve gerekli cezai işlemler uygulanacaktır. Bunu yapan sürücülerin iyi niyetli olduklarını düşünmüyoruz. Çünkü cadde üzerinde 3 noktada sinyalizasyon sistemli kavşaklarımız bulunmaktadır. Bunlar kullanıma açıktır. Sürücülerimizi bu noktada daha duyarlı davranmaya ve kurallara uymaya davet ediyoruz." dedi. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir