• DOLAR 32.528
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2435.433
  • ...
Sosyal medyada PKK propagandasına 9 gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te sosyal medyada PKK propagandası yaptıkları gerekçesiyle 9 şüphelinin yakalanması için insansız hava aracı (İHA) destekli operasyon düzenlendi. Operasyonda 9 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Konu ile ilgili Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamada, sosyal medyada PKK propagandası yaptıkları gerekçesiyle 9 şüphelinin yakalanması için insansız hava aracı (İHA) destekli operasyon düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, "PKK/KCK terör örgütünün kuruluşunun yıl dönümü olması nedeniyle, terör örgütü adına faaliyetlerde ve provokatif eylemlerde bulunan örgüt mensupları ile irtibatlı olarak da eleman temini faaliyetleri yürüten ve sosyal medya hesapları üzerinden PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütünü övücü ve özendirici paylaşımlarda bulunarak örgütün propagandasını yaptığı tespit edilen 9 kişi yakalanarak gözaltına alınmıştır." denildi.

Operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin evlerinde yapılan aramada bir tabanca ve bu tabancaya ait çok sayıda fişek ile dijital materyaller ele geçirildiği belirtildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir