• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Marketteki hırsızlık güvenlik kameralarına yansıdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

Şanlıurfa'da bir süpermarkette giren hırsızlar çekmecede bulunan 300 bin lirayı alarak kayıplara karıştı. Hırsızlık olayı marketin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesi Paşabağı Mahallesindeki Şanlıurfa Ticaret Merkezi (ŞUTİM)'de, Mehmet Aişeoğlu'na ait süpermarkete giren hırsızlar, çekmecedeki 300 bin lirayı alarak kayıplara karıştı.

Şanlıurfa'nın Karaköprü, Ataşehir ve ŞUTİM'de şubeleri olan marketlerinde, 70'ye yakın kişinin çalıştığını belirten market sahibi Aişeoğlu, olayı sabah saatlerinde öğrendiğini belirterek "Sabah 07.30'da müdürümüz aradı. Dedi ki 'odanın demir parmaklarını kırmışlar, pencereyi de patlatmışlar. İçeriye baktım, evrakların hepsi yerde, hırsızlık olmuş.' Olayı duyar duymaz hanımla birlikte markete geldik. Gelmeden önce de arkadaşlarımız polisi aradı, bende aradım.  Emniyet güçlerimiz geldiler, parmak izi ve deliller için gerekli işlemleri yaptılar. Biz de şikâyetçi olduk. 300 bin lira civarı paramız çalındı. Kriz zamanı, hepimiz gerçekten çok zor günleri atlatıyoruz. Çeklerimiz, kredi kartlarımız ve ödemeleriniz var." ifadelerini kullandı.

Hırsızlar güvenlik kameralarında

Yaşanan hırsızlık olayını kendi işyerlerine ait güvenlik kameralarının kaydettiğini belirten Aişeoğlu, "Hırsızlar, iki defa geliyorlar. ilkinde 12:15'i geçe geliyorlar. 4 veya 5 kişiydiler. İki kişi içerde,  bir kişi de pencerenin tarafında duruyor. Adam ilkinde geliyor. 14 veya 15 torba bizim günlük cirolarımız var poşetlerde. Üç defa götürüp penceredeki arkadaşına veriyor. Bir kişi de buradaki kasa ile ilgileniyor.  Parayı alıp gittikten sonra, demek o para onların gözlerini doyurmamış ki ikinci defa geliyorlar. Bu defa 40 dakika boyunca kasa ile uğraşıyorlar, kasayı açamıyorlar.  Kasada da 50 bin liramız vardı. Allah'a şükür bu parayı kurtardık ama 300 bin lirayı alıp gittiler." dedi.

ŞUTİM'de, bir yılda 10'uncu hırsızlık

Hırsızlık olayından dolayı zor durumda kaldıklarını belirten Aişeoğlu, "Bu kriz döneminde bizim için çok can sıkıntısı bir durum olacak. Yalnız bu ŞUTİM'de olan ilk olay değil, son bir yıl içerisinde en az 10'uncu olaydır. Hırsızlar buraya dadanmışlar. Bizim de ilgililerden isteğimiz buraya bir Gaziantep Ticaret ve Endüstri Merkezi (GATEM)'deki gibi silahlı bir güvenlik mi farklı bir güvenlik mi buna bir çare bulmaları gerekiyor. Sadece bu şubemizde 30'a yakın çalışanımız var. Biz istihdam yapmaya çalışıyoruz. İnsanlara ekmek kapısı açmaya çalışıyoruz ama bu gibi olaylar bizim şevkimizi ve cesaretimizi kırıyor." dedi. (Abdurahman Uğurlu- Hüseyin Sayhar-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir