• DOLAR 32.542
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2488.988
  • ...
SON DAKİKA
"Gençlerin eline silah vermekle uyuşturucu madde tutuşturmak arasında fark yoktur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeşilay tarafından düzenlenen, 2. Uluslararası Uyuşturucu Politikaları ve Halk Sağlığı Sempozyumu'na katılarak bir konuşma yaptı.

Konuşmasında; bir asır önce işgal yıllarında çoğunlukla da işgalciler eliyle yaygınlaştırılmaya çalışılan alkol ve madde bağımlılığıyla mücadele için kurulan Yeşilay'ın bugün küresel bir marka hâline dönüştüğünü kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemiz içinde 107 şubesiyle ve dünya genelinde 41 ülkedeki aynı isimli kuruluşlarıyla her geçen gün daha da büyüyen Yeşilay, uluslararası alanda giderek daha çok kabul görmeye, itibar sahibi olmaya başlamıştır." ifadelerini kullandı.

"Esasen, bizim medeniyetimizle, kültürümüzle, tarihimizle alkol ve tütün bağımlılığını yan yana düşünebilmemiz dahi mümkün değildir." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, buna rağmen, uyuşturucu ve alkol tüketiminin yaygınlaşmasından, tütün tüketimiyle mücadelede istenilen neticelerin alınamadığını, bu yüzden de çalışma yöntemlerinin gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

"Asıl mesele, kötü alışkanlıkların kök salabilmesine zemin hazırlayan iklimi ortadan kaldırmak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Elbette önleyici polisiye tedbirler, rehabilitasyona yönelik sosyal programlar, tedaviye yönelik sağlık hizmetleri önemlidir ve mutlaka en iyi şekilde verilmelidir. Ancak, asıl mesele, toplumumuzda bu tür kötü alışkanlıkların kök salabilmesine zemin hazırlayan iklimi ortadan kaldırmak olmalıdır. Bunun yolu da eğitimden, kültürden, medeniyet değerlerimizin yeni nesiller ve toplumun tamamına en iyi şekilde aktarılmasından geçiyor." şeklinde konuştu.

Bağımlılık yapan ürünlere karşı verilen mücadelenin, aynı zamanda terörün kaynaklarını kurutmaya yönelik bir mücadele olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: "Terörün olmadığı yerlerde de organize suç örgütleri aynı işlevi üstlenir. Bizim gözümüzde, bunların hiçbirinin diğerinden farkı yoktur. Türkiye'nin son yıllarda terörle mücadelede katettiği mesafenin en önemli sonuçlarından biri de ister transit olsun ister tüketime yönelik olsun uyuşturucu ticaretinin tüm çeşitlerine büyük darbeler vurmasıdır."

"Uyuşturucu tacirlerine karşı tavizsiz davranıyoruz"

Tütün mamulleriyle mücadele konusunda Türkiye'nin dünya çapında başarılara imza atmış bir ülke olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, benzer bir programı, uyuşturucu ve alkolle mücadele için de yürüttüklerini söyleyerek; "Uyuşturucu tacirlerinin en önemli hedefi olan okullarımızın fiziki güvenliğini hem personel hem teknoloji yardımıyla güçlendiriyoruz. Bunun yanında idarecilerimizden öğretmenlerimize ve öğrencilerimize kadar, meselenin tüm taraflarını bilinçlendirmeye yönelik programlar geliştiriyoruz. Suçlulara karşı da amansız bir mücadelenin içindeyiz." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gençleri ölüme gönderen terör örgütlerine karşı nasıl tavizsizsek, evlatlarımızın sağlığını ve istikbalini çalan uyuşturucu tacirlerine karşı da aynı şekilde tavizsiz davranıyoruz. Bizim nazarımızda gençlerimizin eline silah vermekle, uyuşturucu madde tutuşturmak arasında hiçbir fark yoktur. Bugün Türkiye, uyuşturucu ticaretine karşı en ağır cezaların verildiği ülkelerden biridir." dedi. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir