• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yağışlı hava geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin yarından itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmininde bulundu.

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin yarın  batı kesimlerden başlayarak Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı havanın etkisine gireceği ve hava sıcaklıklarının artacağı bekleniyor. Ancak önümüzdeki perşembe gününden itibaren, Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen yeni bir soğuk hava ile birlikte hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalarak kuzey, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor.

Yağışların batıdan başlayarak hafta sonuna kadar bütün yurtta görüleceği, haftanın ilk yarısında yağmur ve sağanak şeklinde meydana gelecek yağışların hafta sonuna doğru iç kesimlerde yüksek kesimlerden başlayarak karla karışık yağmur ve kar şekline dönmesi bekleniyor.

Ankara, İstanbul ve İzmir'de hafta sonuna kadar her gün aralıklarla yağmur ve sağanak şeklinde yağış meydana geleceği tahmin ediliyor.

Bununla birlikte yeni haftanın ilk yarısında başta Kıyı Ege, Marmara'nın batısı ve Batı Akdeniz'de yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınlayacağı günlük tahmin raporları ve uyarılar takip edilmeli. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir