• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
3 Üniversite Arasında Raylı Sistem İşbirliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Sudan`ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed Ali Asım Muhtar, Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal`ı ziyaret etti. Ziyarette Karabük Üniversitesi ile Sudan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve Hartum üniversiteleri arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Muhtar, ziyarette yaptığı konuşmada, Karabük Üniversitesi`nin hızla gelişen bir üniversite olduğunu ve bu gelişimi sayesinde başarılara imza attığını söyledi.

Bu başarının Burhanettin Uysal gibi başarılı bir rektöre sahip olması ve üniversiteyi farklı kılan bölümlerin tercih edilmesinden kaynaklandığını ifade eden Muhtar, şöyle konuştu:

``Başarının örneklerinden bir tanesi, Türkiye`de tek olan raylı sistemler mühendisliği eğitiminin sadece Karabük Üniversitesi`nde veriliyor olması. Karabük Üniversitesi`nin bu deneyiminden faydalanarak raylı sistemler mühendisliğini Sudan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve Hartum üniversitelerinde de istiyoruz. Bugün burada, aynı zamanda Karabük Üniversitesi ile Sudan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve Hartum Üniversitesi arasındaki işbirliğinin daha fazla pekişmesi, öğrenci ve personel değişiminin daha fazla olması ve üniversiteler arasındaki bilgi alışverişinin süreklilik kazanması için protokol imzaladık.``

Rektör Uysal ise ziyaretin yapılacak olan işbirliğinin başlangıcı olmasından dolayı mutlu olduğunu belirterek, Karabük Üniversitesi`nin hızla büyüyen ve büyümesine paralel olarak da dünyaya entegre olmuş bir üniversite olduğunu söyledi.

Yapılan protokol ile üç üniversite arasındaki işbirliğinin temellerini attıklarını vurgulayan Uysal, ``Umuyorum ki bununla kalmayarak, ilişkilerimizi yapılacak olan ortak projelerle daha da ileriye taşıyarak, bilgi birikimlerimizi paylaşacağız. Bizler bilginin paylaşıldıkça büyüyeceğine inanıyoruz. Bu doğrultuda Karabük Üniversitesi uluslararası alanda işbirliklerine devam edecektir`` diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Başkonsolos Muhtar ile Rektör Uslu tarafından işbirliği protokolü imzalandı.

Muhtar, daha sonra sırasıyla, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları Genel Müdürü Fadıl Demirel, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy ve Karabük, Safranbolu İş Adamları Derneği yönetimini ziyaret etti.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir