• DOLAR 32.423
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2327.911
  • ...
"Evlilik ahirete yönelik bir sözleşmedir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te merkez Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen evlilik okulunda eğitime katılan ve mezun olan 160 çift için tören düzenlendi. Törende evli ve yeni evli çiftlere sertifikaları verilirken çamaşır makinası da hediye edildi.

Gaziantep İl Müftülüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Şahinbey Belediyesinin bilirlikte yürüttüğü proje kapsamında evlilik okuluna katılarak hiç aksatmadan başarıyla tamamlayan evli ve yeni evli 160 çifte, düzenlenen törenle sertifika verildi.

Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Arcaklıoğlu, evliliğin sadece hukuki yönde bir anlaşma değil, ahirete yönelik de bir sözleşme olduğunu söyledi.

Evliliğin önemi ile ilgili önemli bilgiler veren Arcaklıoğlu, evliliğin en önemli faktörlerinin sevgi ve saygı olduğunu söyledi.

"Evliliği sadece karşılıklı bir sözleşme gibi görmeyelim"

Arcaklıoğlu, "Allah (Celle Celaluhu) Kuran-ı Kerim'de, 'sizin kendi içinizden size eşler yaratması, huzur ortamının sağlaması ve mesken oluşturması Allah'ın varlığının delillerindendir.' Evliliği sadece karşılıklı bir karşılıklı sözleşme gibi görmeyelim. Evlilik sadece hukuki yönde bir anlaşma değil ahirete yönelik de bir sözleşmedir. İki farklı ip düşünün, bu iki ipe öyle sıkı bir düğüm atmanız gerekiyor. O düğümün en önemli faktörlerinden birside saygı olmalıdır. Günümüzdeki evliliklerde en çok yıpranan olgu ise maalesef saygıdır. 'Ben seviyorum' diyor ama saygı duymuyor. Ben evlilikte sevgi ve saygı kavramının zedelenmemesi gerektiğini düşünüyorum." dedi.

"Evlilik yaşamdaki dönüm noktasıdır"

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da evliliğin iki farklı insanın hayatında en önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

Evliliklerde diyalogun çok önemli olduğunu da ifade eden Tahmazoğlu, "Evlilik Okulu bizim en çok sevdiğimiz projelerimizden bir tanesi. Çünkü insanın hayatının dönüm noktasında, yaşamını biriyle birleştirip ömrünün geri kalanını onunla devam ettireceği ve ayrıca hem dünya hem de ahiret hayatını etkileyecek önemli bir seçim. Asıl önemli olan bir birini hiç tanımayan ve yetişme tarzları farklı olan iki kişinin ortak bir yol bularak sevgi çatısı altında bir hayatı devam ettirmesidir. Peygamber Efendimiz de 'birisi öfkelendiği zaman eğer ayaktaysa otursun ve bir abdest alsın, Kur'an-ı Kerim okusun ve namaz kılsın, sakinleşir' diyor. Yaşamın içerisinde de bazı temel prensipler vardır. Kavga eden insana bir şey anlatılmaz ve konuşulmaz. Eğer aynı yöntemle karşılık verirseniz anlaşamazsınız. Bu nedenle biriniz çok öfkeliyse diğeri farklı bir şey yapsın veya başka bir odaya geçsin. İki tarafta sakinleştikten sonra rahat rahat konuşabilirsiniz. Evliliklerde diyalog çok önemlidir. Bu nedenle evlilik okulumuz evlenecek olan ve evli çiftlerimiz için çok önemli bir projedir." ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından evlilik okuluna katılan çiftlere sertifikaları verildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir