• DOLAR 32.598
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2509.459
  • ...
2012 KÖYDES Toplantısı Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - 2012 Yılı KÖYDES programı toplantısı İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Encümen Salonu'nda yapıldı. KÖYDES toplantısına Batman Valisi Ahmet Turhan'ın yanı sıra İl Özel İdare Genel Sekreteri H. Yusuf Karatoprak, Beşiri, Kozluk, Sason, Hasankeyf ve Gercüş Kaymakamları, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Şefik Anık, Tarım İl Müdürü Abdullah Akın, İl Sağlık Müdürü İhsan Bodakçi ve Özel İdare şube müdürleri katıldılar.

Yaz aylarının aşırı sıcak geçtiği bölgemizde susuzluğun yaşanmaması için Valilik, köyleri mercek altına aldı. Susuz köyün kalmaması için talimat veren Vali Ahmet Turhan, Özel İdare Genel Sekreterliği Şube Müdürlerine, yapılan çalışmalarda, açılacak her kuyunun PH değerine kadar bilmek zorunda olduklarını söyledi. Bu bağlamda suyun önemine değinen Vali Turhan, suyun insan hayatında önemli bir yeri olduğunu söyledi.

Vali Turhan, köylerde sadece köy sakinlerinin değil, hayvancılığın geçim kaynağı olması nedeniyle hayvanların da su ihtiyacına çözüm bulunması talimatını verdi. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir