• DOLAR 32.376
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2325.65
  • ...
Van`da çocuklara diş sağlığı eğitimi verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van'da Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Diş Hekimleri haftası münasebetiyle Eğitim Parkı'nda 560 çocuğa 2 günlük diş sağlığı eğitimi verilerek, diş taraması yapıldı.

Van Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Feyyaz Tokar Eğitim Parkı olarak Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezleri tarafından Diş Hekimleri Haftası nedeniyle Eğitim Parkında 2 gün boyunca toplam  560 çocuğa ağız ve diş sağlığı eğitimi verilerek, diş taraması yapıldı.

Açıklamalarda bulunan Diş Hekimi Revşan Acemoğlu, Diş hekimi Elif Ersöz çocuklara doğru diş fırçalama tekniği, ağız ve diş sağlığının önemi, dişlere zarar veren asitli, şekerli ve sert gıdaların tüketilmemesi konusunda bilgiler verdiler.

"Ağız ve diş sağlığını bozan faktörler, kişinin vücut sağlığını da doğrudan etkilemektedir. Diş ve diş eti hastalıkları bireylerde solunum yolu hastalıkları, kalp ve damar hastalıkları, sindirim sistemi hastalıklarını artırmaktadır." diyen diş hekimleri taramada sorun tespit edilen çocukları, sağlık kuruluşlarına yönlendirdiler.

Etkinlik sonunda Van Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplum Sağlığı Hizmetleri Şubesi tarafından tüm çocuklara diş fırçası ve macunu dağıtıldı. (İLKHA)


 

 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir