• DOLAR 32.594
  • EURO 34.816
  • ALTIN 2422.328
  • ...
"Çocuklarımızın ideal bir şekilde yetişmesi öğretmenlerle mümkündür"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle açıklamalarda bulunan Batman Eğitimciler Cemiyeti Başkanı Kenan Çaplık, dini değerlerine bağlı, inancına saygılı ve geleceği inşa edecek çocukların ideal bir şekilde yetiştirilmesinin değer yargılarına bağlı öğretmenlerle mümkün olacağını ifade etti.

Öğretmenlerin sadece bir gün değil her gün hatırlanması ve kendilerine gereken değerin verilmesi gerektiğini söyleyen Çaplık, bu anlamda öğretmenlerin özlük haklarının düzeltilmesi noktasında ciddi adımların atılması gerektiğini belirtti.

Konuşmasında tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayan Çaplık, "Bütün öğretmenlerimize, eğitim camiasında faaliyet gösteren bütün emektarlara başarılar diliyoruz. Nice güzel günler görmelerini temenni ediyorum. Öğretmenlerin yıllardır düzeltilemeyen özlük haklarını görmezden gelemeyiz. Öğretmenler yıllardır diğer çalışan insanlara nazaran elbette ihmal edilmişlerdir. Özlük haklarının düzeltilmesi gerekiyor. Sadece 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde değil bütün günlerde aslında öğretmelerin hatırlanması, bilinmesi ve değer verilmesi gerekir." dedi.

"Değerli bir öğretmen değerli bir eğitimin ferdi olacaktır"

Öğretmenlere gereken değerin verilmediğini vurgulayan Çaplık, "Öğretmenlere gereken değer verilmeyince o oranda eğitime gereken değerin ortaya çıkmadığını görmekteyiz. Elbette değerli bir öğretmen değerli bir eğitimin ferdi olacaktır. Değerli bir eğitim sürecinden geçen öğrencilerin de değerli bir şekilde yetişmeleri söz konusu olacaktır. Bu çerçevede toplum olarak, resmi sivil bütün aygıtlar olarak öğretmene hak ettiği değerin verilmediği kanaatindeyiz. İnanıyoruz ki değerli bir öğretmen modelinin toplumda bütünüyle değer kazanmasına vesile olacaktır." diye konuştu.

"Toplumun dönüşmesi, yetişmesi öğretmenlerle olacaktır"

Öğretmenlerin de ideal sahibi olması gerektiğine dikkat çeken Çaplık, "Toplumun dönüşmesi, yetişmesi öğretmenlerle olacaktır. Öğretmenlerin de, manevi ve milli değerlerine bağlı bir şekilde eğitim sürecine dâhil olmaları ve o bilinç ile eğitim sürecini sürdürmeleri gerekmektedir. Bu çerçevede bize emanet edilen yavrularımızın gerçekten dini değerlerine bağlı, inancına saygılı ve geleceğimizi inşa edecek olan bu çocukların ideal bir şekilde yetiştirilmesi öğretmenlerimizin elbette özverili çalışmaları ve kendi değer yargılarına bağlı olmalarıyla mümkün olacaktır." ifadelerini kullandı.

"Yeni neslin yetişmesi, yeni öğretmen idealinin de ortaya konulmasıyla mümkün olabilecektir"

Çaplık, konuşmasının devamında şunları söyledi: "Bugüne kadar gösterdikleri çabalarından dolayı onlara teşekkür ediyoruz. Bundan sonrada sergileyecekleri fedakâr çalışmalarından dolayı da şimdiden kendilerine teşekkür ediyoruz. Yeni neslin yetişmesi, yeni öğretmen idealinin de ortaya konulmasıyla mümkün olabilecektir. Bu amacın gerçekleşmesi için gayret ve çabayla çalışacağız. Bütün öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü tekrar tebrik ediyorum." (Mehmet Fatih Akgül, Mehmet Sait Çelik-İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir