• DOLAR 32.33
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2307.15
  • ...
İran ABD`nin kimyasal silah iddiasını yalanladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran, Lahey'de düzenlenen "4. Kimyasal Silahlar Sözleşmesi Konferansı"nda ABD'nin İran'a yönelik gizli kimyasal silah programı iddiasını yalanladı.

İran Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Barış ve Güvenlik Genel Müdürü Rıza Necefi, ABD'nin Kimyasal Silahların Engellenmesi Örgütü'ndeki temsilcisi Kenneth Ward'ın İran'ın kimyasal silah programı olduğu ve kimyasal gaz üretim tesisleri hakkında BM'yi bilgilendirmediğine yönelik iddialarına yanıt verdi.

Necefi yaptığı açıklamada, "ABD'nin özellikle şu anki yönetimi tarafından yeni ve temelsiz ithamlarını kesinlikle reddediyoruz. Saddam tarafından dayatılan 8 yıllık İran-Irak savaş boyunca ABD, BM Güvenlik Konseyi Daimi Üyesi olarak kimyasal silahların sivillere yönelik vahşice kullanılması konusunda gözlerini kapattı. Bu saldırılar sonucu binlerce İranlı sivil ve asker şehit düştü ve yaralandı. ABD ve müttefikleri, Saddam rejimini kimyasal silahla donattılar." dedi.

ABD'nin geçmişte nükleer ve kimyasal silah dâhil kitle imha silahları kullanımına işaret eden Necefi, ABD'nin kitle imha silahlarını geliştirme ve bu insanlık dışı silahları kullanım tarihinin çok kirli olduğunu, bu ülkenin Hiroşima ve Nagazaki'ye nükleer bomba atarak yüzbinlerce sivili öldürdüğünü, Vietnam'da ise kimyasal silah kullanarak 400 binden fazla Vietnamlı sivilin hayatını kaybetmesine neden olduğunu dile getirdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir