• DOLAR 32.352
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.41
  • ...
4-6 yaş Kur`an kursu çocuklarının Mevlid etkinliği göz doldurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis İl Müftülüğü bünyesinde eğitim gören 4-6 yaş Kur'an kursu çocukları tarafından Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi.

Bitlis Kültür Merkezi'nde düzenlenen program, miniklerin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda kısa bir açıklama yapan Bitlis İl Müftüsü M. Faysal Geylani, çocuklara Hazreti Peygamber'in ahlakını aşılamanın önemi hakkında ebeveynlere tavsiyelerde bulundu.

"Ey iman edenler! Kendinizi ve ailenizi, yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten koruyun. O ateşin başında gayet katı, çetin, Allah'ın kendilerine verdiği emirlere karşı gelmeyen ve kendilerine emredilen şeyi yapan melekler vardır." ayetini hatırlatan Geylani, "Anne ve babalar olarak hayırlı evlatlar yetiştirebiliyorsak ne mutlu bize. Allah, bu çocuklarımızın ömrünü uzun, amellerini de salih etsin. Ömrü uzun olup da ameli salih olmayanın dünyada da ahrette de hayrı yoktur. Büyükler olarak, imamlar, müftüler, öğretmenler, anne babalar olarak bunlar Allah'ın bize bir emanetidir. Bu emanetin en güzel şekilde nasıl yetişir düşüncesiyle gayret ve çaba içinde olmamız lazım. Bu haftanın ümmete hayırlı olmasını Rabbimden niyaz ediyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Program, minik çocukların ilahi seslendirmeleri, Türkçe ve Arapça ayet ve hadis okumalarıyla devam etti. Miniklerin sergilediği performans, seyircilerin büyük takdirini aldı.

Program, miniklerin yaptığı duayla sona erdi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir